Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tânăr moldovean, laureat al unui prestigios Concurs la Paris

© Photo : Facebook / Garabajii SergiuGarabajii Sergiu
Garabajii Sergiu - Sputnik Moldova
Abonare
Sergiu Garabajii a devenit deținătorul Premiului Special "Cătălina Cortez" al Concursului Internațional de interpretare vocală "George Enescu" de la Paris, fiind cel mai tânăr laureat care s-a calificat în finală la acest prestigios concurs.
Tânărul moldovean, laureat al unui prestigios Concurs la Paris

Interpretul de canto academic Sergiu Garabajii a participat timp de o săptămâna la marea competiție de la Paris - "Concursul Internațional George Enescu 2020". Evenimentul reprezintă una dintre cele mai importante platforme internaționale de lansare pentru tinerii muzicieni din întreaga lume.  

În cadrul renumitului Concurs, moldoveanul de 22 de ani Sergiu Garabajii a prezentat șapte lucrări interpretate în trei etape. Tânărul a cucerit membrii onoratului juriu, iar din cei 50 de participanți în finală au ajuns doar opt concurenți, dintre care doar patru au fost premiați.

"Am avut o deosebită plăcere să particip la acest concurs unde vin concurenți de operă profesioniști din toată lumea. Sunt foarte mulțumit și cred că am avut o prestație și interpretare demnă", a declarat într-un interviu pentru Sputnik Sergiu Garabajii.

Tânărul a evoluat alături de artiștii din Franța, Brazilia, Japonia, Coreea de Sud, Madagascar, Italia, Ucraina și România, fiind cel mai tânăr participant și laureat din cadrul prestigiosului Concurs.

Eugenia Ursu - Sputnik Moldova
"Constelația Talentelor": Sute de tineri participă la festival
"Practic, toți participanții erau cu zece ani mai în vârstă decât mine. Pentru mine a fost o onoare să am parte de asemenea concurenți de la care am învățat multe lucruri pe care le voi implementa la următoarele competiții", a remarcat interlocutorul.

Prima ediție a Concursului Enescu a fost organizată în anul 1958. Evenimentul se desfășoară o dată la doi ani. 

Sergiu Garabajii a absolvit Centrul de Excelență în Educație Artistică "Ștefan Neaga" din Chișinău, unde a primit calificare de dirijor de cor. În prezent, tânărul își continuă studiile la Academia de Muzică "Gheroghe Dima" din Cluj-Napoca, România. 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0