Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Festivalul "Maria Drăgan": Cum s-a desfășurat renumitul concurs

© Photo : Facebook / Alexandru IonelAlexandru Ionel
Alexandru Ionel - Sputnik Moldova
Abonare
Renumitele cântece ale îndrăgitei interprete de muzică populară Maria Drăgan au răsunat în cadrul festivalului-concurs al interpreţilor cântecului folcloric, devenit deja o frumoasă tradiţie. Iată cum s–a desfăşurat evenimentul în acest an.
Festivalul "Maria Drăgan" 2020

Tradițional, în fiecare an, în satul Bălăureşti din raionul Nisporeni, localitatea de baștină a regretatei interprete Maria Drăgan, se desfășoară cunoscutul Festival-concurs naţional al interpreţilor cântecului folcloric „Maria Drăgan”. Zeci de interpreți din întreaga țară, acompaniați de orchestra de muzică populară, interpretează piesele artistei, astfel aducându-i un omagiu celebrei artiste.

În acest an, din cauza pandemiei, Festivalul s-a desfășurat în regim online. Cu toate acestea, numărul participanților nu s-a micșorat, iar fiecare interpret a urmat cu strictețe noile condiții ale concursului.

"Nu putem lăsa în urmă succesele interpretei care ne-a dus faima și peste hotarele țării. Este mândria satului nostru și a întregii țări. Indiferent de obstacole, festivalul s-a desfășurat în regim online, iar cântecele regretatei artiste au fost interpretate atât de maturi, cât și de copii. Fiecare participant și-a înregistrat cântecul și l-a expediat pe pagina Consiliului Raional. Prestațiile participanților au fost evaluate de către un juriu profesionist", a declarat pentru Sputnik primarul din localitate, Alexandru Ionel.

Interpreta de cântece populare Maria Drăgan s-a născut în anul 1947 în satul Bălăureşti, raionul Nisporeni. A fost solistă în Ansamblul de estradă al Filarmonicii din Chişinău, a cântat mulţi ani în ansamblurile "Mugurel" (1966-1974) şi "Lăutarii" (1975-1976). De-a lungul carierei artistice a obţinut premii special în numeroase turnee și concursuti de talie internațională. Maria Drăgan s-a stins din viaţă la vârsta de 39 de ani, dar a lăsat în urmă adevărate bijuterii în cultura neamului nostru.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0