Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Decis: Vor primi sau nu alegătorii măști în ziua alegerilor

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы президента 2016 второй тур
Выборы президента 2016 второй тур  - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală va pune la dispoziție pentru fiecare alegător care la ajunge la secția de votare mască de protecție.

CHIȘINĂU, 19 oct – Sputnik. Comisia Electorală Centrală a demarat procedura de achiziționare a măștilor de protecție necesare pentru ziua alegerilor. Este vorba de măști care vor fi oferite alegătorilor ce vor merge la secțiile de votare pentru a-și exercita dreptul la vot în maximă siguranță și protecție, prevenind răspândirea infecției COVID-19.

Выборы президента Молдовы 2016  - Sputnik Moldova
Ce surpriză îi așteaptă pe cetățenii care vor ieși la vot

În context, CEC face apel către operatorii economici interesați să participe la procedura de achiziție și să depună ofertele până miercuri, 21 octombrie 2020, ora 15:00.

Decizia CEC vine după ce Guvernul a decis alocarea fondurilor pentru procurarea a trei milioane de măști de protecție. În cadrul ședinței Guvernului din 13 octombrie, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, declara că accesul în secțiile de votare, dar și în sediul organelor electorale se va desfășura obligatoriu cu purtarea măștii.

„Birourile electorale ale secțiilor de votare vor asigura cetățenii cu câte o mască pentru exercitarea dreptului constituțional la vot”, a menționat ministrul Sănătății.

Așadar, pe 1 noiembrie, în ziua alegerilor prezidențiale, la intrarea în secțiile de vot, fiecare cetățean va primi câte o mască de protecție.

Precizăm că, la intrarea în secțiile de votare, alegătorii vor trebui să-și scoată pentru un timp masca de protecție pentru a fi identificați.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0