Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Garanția produselor: Ce trebuie să cunoască consumatorii

© Sputnik / OsmatescoNicolae Olărașu
Nicolae Olărașu - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentantul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței Nicolae Olărașu a explicat care sunt drepturile consumatorilor atunci când procură produse cu defecte.
Garanția produselor: Ce trebuie să cunoască consumatorii

Consumatorul benefeciază de un termen de garanție legală de minim doi ani pentru produsele de folosință îndelungată. În acest termen, la depistarea deficiențelor produselor procurate, consumatorul poate să depună o reclamație în formă scrisă referitor la produsele sau serviciile necorespunzătoare pentru remedierea, înlocuirea gratuită sau obținerea contravalorii lor în perioada de garanție sau a termenului de valabilitate.

"Odată cu depunerea reclamației consumatorul trebuie să prezinte copia bonului de casă sau orice alt document ce confirmă efectuarea cumpărăturii respective. La rândul său, agentul economic dispune de 14 zile calendaristice pentru a satisface revendicările consumatorului", a explicat Nicolae Olărașu.

Maria Dastic - Sputnik Moldova
Cumpărături online: Atenție la datele cu caracter personal pe care le oferiți
Specialiastul a mai subliniat că de multe ori atunci când consumatorul vine cu solicitarea de a-i înlocui produsul defectat cu altul nou agenții economici preiau produsul pentru remedierea deficienților prin reparație și nu-l înlocuiesc.

Astfel, agentul economic ar putea să refuze solicitarea consumatorului, doar că este obligat să suporte toate cheltuielile privind demonstrarea printr-o expertiză tehnico-științifică independentă că anume consumatorul este vinovat de neconformitate.

Mai mult, adesea unii agenți economici mizează pe faptul că consumatorul nu-și cunoaște drepturilor sale.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0