FOTO - Șoc în Franța: profesor decapitat pentru blasfemii!

© AP Photo / Claude ParisPolice officers at Marseille, southern France
Police officers at  Marseille, southern France - Sputnik Moldova
Abonare
Un tânăr cecen musulman a ucis și decapitat un profesor care arătase unor copii niște caricaturi blasfematoare din controversata publicație Charlie Hebdo.

BUCUREȘTI, 17 oct – Sputnik. Suită de incidente uluitoare, cu final tragic! În mod cu totul inexplicabil, un profesor dintr-o localitate din apropierea Parisului le-a arătat unor copii – cu vârste în jur de 13 ani – caricaturi cu Profetul Mahomed, publicate de controversata publicație Charlie Hebdo.

Обыск в ресторане Прага в Москве, фото из архива - Sputnik Moldova
Rusia
În Rusia: 121 de sentințe pentru terorism în ultima jumătate a anului

Părinții copiilor povestesc șocați că profesorul de istorie le-a cerut elevilor musulmani să ridice mâna, apoi să iasă din clasă. Ulterior, le-a arătat celor rămași caricaturi din Charlie Hebdo. Părinții au reclamat gestul profesorului și s-au plâns de atitudinea acestuia.

Iar, în final, deznodământul a fost tragic: profesorul a fost ucis și decapitat – sau ucis prin decapitare – de un tânăr cecen, musulman, în vârstă de numai 18 ani.

Tânărul a fost observat de polițiști, care au văzut că are un cuțit mare – a fost somat să se culce la pământ, dar pentru că nu s-ar fi supus și s-ar fi manifestat agresiv, oamenii legii l-au împușcat mortal. Polițiștii susțin că, în momentul în care a fost împușcat, tânărul a strigat ”Allah Akbar!”.

Alături de tânăr, polițiștii au găsit trupul decapitat al profesorului de istorie.

Parchetul antiterorist francez a deschis o anchetă pentru ”asasinat legat de un act terorist”.

La locul crimei s-a deplasat aseară şi preşedintele Emmanuel Macron.

ФСБ РФ пресекла деятельность преступной группы по изготовлению и сбыту оружия - Sputnik Moldova
Rusia
FSB-ul a dejucat un atentat terorist la Moscova - detalii

Cert este că asemenea agresiuni nu pot fi oprite dacă nu se oprește și o cauză care generează reacții violente: bătaia de joc blasfemiară la adresa celor mai sacre valori – credința, religia, indiferent care ar fi acestea.

În cazul tragediei Charlie Hebdo este condamnat abominabilul asasinat, dar multă lume a scos în evidență provocările permanente ale publicației, prin blasfemii fără sens, la adresa tuturor religiilor.

Reacția violentă a venit din partea musulmanilor mai radicali în ”apărarea” religiei lor decât alții; dar oare ce s-ar fi întâmplat dacă niște caricaturi blasfematoare, referitoare la religia mozaică ar fi fost publicate în Israel?!...

Fără a justifica reacțiile ucigașe, trebuie totuși înțeles că acestea nu trebuie provocate și că peste anumite limite NU se poate trece fără a genera furie și, iată, tragedii.

​Oare cât de normală este continuarea bătăii de joc și blasfemiilor din Charlie Hebdo după tragedie – și în contextul francez al înmulțirii unor imigrații musulmane cu elemente dure – algerienii și, mai nou cecenii sau afganii? Care e efectul acestor caricaturi idioate, decât bani pentru editori – plătite prin tensiuni în societate și, iată, prin tragedii?!

Заседание Совета руководителей пенитенциарных служб государств – участников СНГ - Sputnik Moldova
CSI va ave o bază comună de date cu suspecții de terorism

Oare cât de normal a fost ca bietul profesor să arate unor copii de 13 ani caricaturi cu Profetul Mahomed – Trimisul lui Dumnezeu, pentru musulmani?! Oare cât de normal era acest profesor de istorie?

Să nu uităm că însăși Europa creștină și novatoarele State Unite ale Americii pedepseau, până nu chiar așa demult, blasfemiile. Ba chiar și celebra organizație a progresului, Masoneria, nu ierta anumite situații – pedeapsa supremă, ”Arderea între coloane”, nefiind chiar o metaforă până acum ceva timp - cazuri s-au înregistrat și după crearea statului român.

Apărarea credinței a fost o cauză sacră timp de milenii – iar în sufletul multora a rămas ideea apărării prin toate mijloacele. În Islam, moartea pentru credință este calea martirilor – iar în zone ale lumii, pe care Occidentul le numește disprețuitor ”primitive”, manifestările, reacțiile sunt precum cele din legendele strămoșilor.

Ori, cunoscând aceste aspecte, de ce să provoci asemenea reacții, în condițiile în care NIMIC nu justifică și nu impune asta?!

Sosit la fața locului Macron a declarat ritos – ”Vreau să spun clar în această seară că nu vor trece - francezii să stea împreună în apărarea republicii lor”.

„Obscurantismul și violența care îl însoțesc nu vor câștiga - nu ne vor împărți, asta vor ei, așa că trebuie să stăm cu toții împreună”, a spus Macron, transmite Russia Today

Adică, sub semnul unei false libertăți de exprimare, toți francezii ar trebui să accepte mizeriile și blasfemiile - care vor provoca mai departe tensiuni și tragedii? Înțeleaptă e politica progresistă a lui Emanuel Macron!...

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0