Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CEC a decis câte buletine de vot vor fi tipărite pentru scrutin

© Sputnik / Mihai CarausBuletine de vot
Buletine de vot  - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală a stabilit tirajul buletinelor de vot la alegerile pentru funcția de președinte din 1 noiembrie, pentru secțiile de votare de pe teritoriul Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 17 oct - Sputnik. CEC a decis că 2 934 017 de buletine de vot vor fi tipărite pentru alegerile prezidențiale, dintre care în limba română – 2 168 620 exemplare şi 765 397- în limba rusă. Buletinele de vot tipărite vor fi distribuite consiliilor electorale de circumscripţie, ulterior remise biroului electoral al secţiei de votare. Pentru scrutinul prezidențial, pe teritoriul Republicii Moldova au fost constituite 2004 secții de votare. 

Parlament - Sputnik Moldova
Câte partide ar accede în Parlament dacă s-ar organiza acum alegeri
Totodată, CEC, a distribuit 556 mii de buletinele de vot pentru secțiile de votare deschise peste hotarele țării și urmează să fie transmise misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale Republicii Moldova din străinătate. Peste hotare vor fi constituite 139 secții de votare. Cele mai multe secții de votare din străinătate vor fi deschise în Italia, Federația Rusă, România și SUA. Mai mult de 60 de mii de cetățeni moldoveni aflați peste hotare s-au înregistrat prealabil pentru participarea la aceste alegeri. 

Cetățenii își vor exercita votul în baza următoarelor acte de identitate: pașaportul (valabil sau expirat), buletinul de identititate valabil sau livret de marinar. Participanții la vot urmează să respecte măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 prin purtarea măștilor de protecție, păstrarea distanței fizice, dezinfectarea mâinilor și verificarea termometriei.

CEC a înregistrat opt candidați pentru cursa prezidențială. Este vorba despre Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Dorin Chirtoacă și Octavian Țîcu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0