Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Câte partide ar accede în Parlament dacă s-ar organiza acum alegeri

© Sputnik / Rodion ProcaParlament
Parlament - Sputnik Moldova
Abonare
Un nou sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova arată care sunt intențiile de vot ale moldovenilor.

CHIȘINĂU, 13 oct - Sputnik. Potrivit sondajului, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, 69,8% dintre cei chestionați ar merge la scrutin și doar 6,4 la sută dintre aceștia au răspuns că sunt siguri că nu vor participa.

Alegeri locale 2018 - Sputnik Moldova
Politică
Un nou sondaj: Pe cine ar vota cetățenii la conducerea țării
Oamenii au fost întrebați pentru ce partid și-ar da votul. Astfel, din totalul celor 76,6% de alegători deciși, 39,7% ar vota pentru PSRM, formațiunea politică PAS ar acumula 22,3%, Partidul "ȘOR" - 10,8%, urmat de Partidul "Nostru" cu 10,4%, Platforma "DA" ar lua 6,1% din sufragii. Totodată, PDM ar putea acumula 3,8 la sută din voturi, PCRM - 2,3%, iar Pro-Moldova - doar 1,2 la sută. 

"O treime dintre respondenți au menționat că în ultimii ani ei și-au schimbat partidul preferat, opțiunea de vot, 46% au păstrat fidelitatea față de partidul favorit și 20 la sută au considerat că este un lucru confidențial și nu au fost de acord să se pronunțe pe marginea acestui subiect", a precizat  Victor Mocanu, președintele Asociației Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.

Sondajul a fost efectuat în perioada 26 septembrie - 8 octombrie. În total, au fost intervievați 1167 de respondenţi din 81 de localități. Sondajul are o marjă de eroare de +/-3%.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0