Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tradiție nemaipomenită, de hram la Cigârleni - detalii

© Sputnik / OsmatescoDiana Josu Braniște
Diana Josu Braniște - Sputnik Moldova
Abonare
În satul Cigârleni a fost organizată o sărbătoare frumoasă de hramul localității. Iată cum a fost marcată de către localnici și ce tradiții respectă în această zi.
Tradiție nemaipomenită, de hram la Cigârleni - detalii

Pe 14 octombrie, în satul Cigârleni, raionul Ialoveni, a fost sărbătorit hramul. De obicei, în această zi, în centrul satului sunt organizate multe evenimente cultural-artistice la care participă toți doritorii de la mic la mare.

Secretul celor mai gustoase plăcinte, dezvăluit de gospodinele din Cigârleni – Video - Sputnik Moldova
Video
Secretul celor mai gustoase plăcinte, dezvăluit de gospodinele din Cigârleni - Video
Însă de această dată sărbătoarea a fost organizată mai modest, din cauza pandemiei. Totuși, unul dintre evenimentele cheie la Cigârleni, organizat tradițional de mai mulți ani, rămâne a fi felicitarea familiilor din localitate care împlinesc în acest an 40 de ani de căsătorie.

"Familiile primesc diplome, flori și cadouri simbolice. Acestea sunt felicitate în mod solemn cu prilejul aniversării căsătoriei. Este deja o tradiție să organizăm astfel de evenimente în această zi", a declarat pentru Sputnik directorul casei de Cultură din satul Cigârleni, Diana Josu-Braniște.

Astfel, în acest an trei familii din satul Cigârleni au împlinit 40 de ani de căsătorie. Anul trecut, circa 18 familii au primit felicitări cu prilejul aniversării.

Potrivit Dianei Josu-Braniște, în următorii ani administrația publică locală își propune să organizeze asemenea evenimente și pentru familiile care marchează jubileul de 35,40 și 50 de ani.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0