Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Importanța creării unui Centru Național de Sănătate Mintală

© Sputnik / Rodion ProcaMarina Golovaci
Marina Golovaci - Sputnik Moldova
Abonare
Crearea unui Centru Național de Sănătate Mintală este extrem de important și necesar pentru coordonarea activității celor 40 de centre de sănătate mintală din țară. Despre acest lucru a declarat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Marina Golovaci.
Interviu cu Marina Golovaci

În cadrul emisiunii "ATITUDIN"  Secretarul de stat Marina Golovaci a menționat că instituția pe care o reprezintă este implicată în discuții cu privire la proiectul ce vizează crearea Centrului Național de Sănătate Mintală.

Potrivit ei, cele 40 de centre de sănătate mintală din țară se confruntă cu diverse probleme, iar rolul unui Centru Național ar fi să ofere soluții, să gestioneze și să coordoneze acest domeniu.

Maria Maruseac - Sputnik Moldova
Pandemia generează boli mintale? Iată ce spune OMS
"Sunt mai multe probleme la nivelul activității centrelor: insuficiența cadrelor medicale, lipsa conlucrării între instituțiile spitalicești și centrele comunitare la nivel ambulator, precum și lipsa implicării serviciului social și adminsitrației publice locale ș.a. Toate aceste activități trebuie dirijate la nivel de țară pentru sporirea eficienței acestor centre și posibilitatea de integrare rapidă a persoanelor cu tulburări mintale în societate", a declarat pentru Sputnik Marina Golovaci.

Potrvit ei, crearea unei asemenea structuri de coordonare implică o finanțare suplimentară care ar putea fi alocată în anul 2021.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0