Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Alegerile și COVID-19 – teme ale dialogului moldo-român

© Ministerul Apărării Rapelurile de stat ale Republicii Moldova și României
Rapelurile de stat ale Republicii Moldova și României - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul moldovean de Externe a cerut sprijinul României în achiziționarea unor doze de vaccin împotriva COVID-19. De asemenea, ministrul a discutat cu ambasadorul României despre secțiile de votare ce vor fi deschise pe 1 noiembrie pe teritoriul statului român.

CHIȘINĂU, 15 oct – Sputnik. Ministrul de Externe, Oleg Țulea, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă.

В Молдове открылись избирательные участки - Sputnik Moldova
Cât de probabilă este amânarea alegerilor prezidențiale - expert

Interlocutorii au discutat despre organizarea, pe teritoriul României, a secțiilor de votare pentru alegerile președintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020, dar și despre cooperarea bilaterală în vederea prevenirii răspândirii COVID-19. Ministrul Oleg Țulea a cerut ajutorul României „în facilitarea achiziționării unor doze de vaccin împotriva COVID-19”.

„Având în vedere procesele electorale din Republica Moldova și România, interlocutorii au efectuat un schimb de opinii despre unele aspecte ce țin de organizarea secțiilor de votare pentru conaționalii care locuiesc pe teritoriul ambelor state”, se arată într-un comunicat de presă al MAEIE.

Ministrul de Externe și ambasadorul român au discutat și despre „modalitățile de aprofundare a cooperării bilaterale pe dimensiunea combaterii răspândirii pandemiei”.

„În context, a fost solicitat sprijinul României în facilitarea achiziționării unor doze de vaccin împotriva COVID-19”, se spune în comunicatul de presă.

La aceeași întrevedere, părțile au abordat „subiectele prioritare şi dinamica curentă în realizarea obiectivelor din agenda bilaterală”, inclusiv „sprijinul reciproc al candidaturilor naționale în cadrul organizațiilor internaționale”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0