Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Starea de urgență în sănătate publică, prelungită: Decizie

© Sputnik / Mihai CarausAmbulanta
Ambulanta  - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică s-a întrunit astăzi în ședință pentru a revizui acțiunile din următoarea perioadă în contextul COVID-19.

CHIȘINĂU, 13 oct – Sputnik. Starea de urgență în sănătate publică în unitățile teritorial administrative în care a fost instituit cod roșu în contextul pandemiei de COVID-19 a fost extinsă.

Remdesivir - Sputnik Moldova
Moldova va produce un medicament pentru tratarea COVID-19

Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comisiei Naționale de Sănătate Publică, a anunțat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu în debutul ședinței Guvernului. Ea nu a precizat însă perioada pentru care va fi prelungită starea de urgență în sănătate publică.

Totodată, Dumbrăveanu a informat și despre măsurile de protecție în ziua alegerilor și exercitarea dreptului la vot în contextul situației epidemice. Potrivit ei, accesul în secțiile de votare dar și în sediul organelor electorale se va desfășura obligatoriu cu purtarea măștii.

„Birourile electorale ale secțiilor de votare vor asigura cetățenii cu câte o mască pentru exercitarea dreptului constituțional la vot”, a menționat ministrul sănătății.

Ce ține de exercitarea dreptului la vot de către persoanele infectate sau cele cu simptome ale noului tip de coronavirus, Dumbrăveanu spune că această categorie de alegători are posibilitatea, inclusiv în ziua alegerilor până la ora 15:00, să solicite în scris echipa mobilă care se va deplasa la domiciliu.

Militari pe o stradă din Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Cod roșu în Capitală: Vor fi închise iarăși piețele?

„În cazul în care persoanele s-au prezentat până la acea oră la secția de votare, dar prezintă febră, tuse sau alte simptome, nu li se va permite intrarea în secția de votare, dar se va face înscrierea persoanei pentru a putea vota la domiciliu”, a mai spus Viorica Dumbrăveanu.

Ea spune că dacă persoana a ajuns la secția de votare după ora 15:00, va avea acces doar dacă poartă mănuși, mască, iar după ce își va exercita dreptul la vot, încăperea va fi imediat dezinfectată.

Persoanele care se află în autoizolare, la fel vor solicita să-și exercite dreptul la vot prin intermediul echipei mobile.

Amintim, cetățenii Republicii Moldova își vor alege pe 1 noiembrie președintele pentru următorii patru ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0