Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cod roșu în Capitală: Vor fi închise iarăși piețele?

© Photo : Miroslav RotariMilitari pe o stradă din Chișinău
Militari pe o stradă din Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău urmează să se întrunească pentru a adopta noi măsuri restrictive. Primarul spune că s-ar putea ajunge iarăși la închiderea piețelor și sistarea circulației transportului public.

CHIȘINĂU, 10 oct – Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, este îngrijorat de creșterea alarmantă a numărului de bolnavi cu coronavirus în municipiu, iar în acest context el nu exclude că ar pitea fi închise iarăși piețele și sistată circulația transportului public.

Primarul a scris într-o postare pe Facebiik că dacă oamenii nu vor purta măști, nu vor păstra distanța și alte reguli recomandate de medici, va fi nevoie ca Chișinăul să revină la măsuri restrictive.

”Și asta ar însemna ceea ce ne recomandă specialiștii: închiderea piețelor, sistarea transportului public, revenirea la lucrul online.

Ceban a precizat că a avut sâmbătă o ședință cu responsabilii din domeniu în cadrul căreia a fost discutată situația actuală și posibilitatea majorării capacității de internare a spitalelor.

Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova
Societate
Cod roșu la Cimișlia: Se închid școlile, grădinițele și piețele

El a menționat că urmează să se întrunească Comisia Extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău și să adopte noi măsuri de care să se conducă municipiul.

Amintim că Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a instituit din 1 octombrie gradul de cod roșu asimilat stării de urgență în sănătate publică în mai multe raioane din țară, inclusiv în Capitală.

Ca urmare a acestei decizii, primarul Capitalei a dispus crearea unui grup de lucru pentru elaborarea planului de răspuns şi control al infecţiei COVID-19 în municipiul Chișinău.

Ion Ceban a declarat atunci că procesul educațional se va desfășura conform programului prestabilit și nu vor fi închise instituțiile educaționale.

”Nu se va închide nicio instituție educațională, dacă nu va corespunde acelor criterii de intrare în carantină. Copiii trebuie să învețe, cu respectarea tuturor normelor. Foarte mulți nervi ne-a luat ca să revenim la școală și grădiniță către 1 septembrie. Noi considerăm că elevii trebuie să învețe în regim normal, ținându-se cont și de riscurile existente, dar să fim pregătiți și pentru învățarea la distanță. Astăzi însă copii merg la școală, iar începând cu 1 octombrie  și la grădinițe” a declarat Ceban, solicitat de Sputnik Moldova.

El a subliniat că înăsprirea sau relaxarea măsurilor de sănătate publică vor fi coordonate în prealabil cu Comisia națională extraordinară de sănătate publică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0