Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Moldova va produce un medicament pentru tratarea COVID-19

© AFP 2024 / ULRICH PERREYRemdesivir
Remdesivir - Sputnik Moldova
Abonare
În Moldova ar putea să fie produs în scurt timp preparatul Remdesevir, care este utilizat în tratamentul pacienților infectați cu virusul COVID-19.

CHIȘINĂU, 12 oct - Sputnik. Primul medicament pentru tratarea COVID-19 - Remdesevir, ar putea fi produs în scurt timp la noi în țară. Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale precizează că în prezent se poartă discuții în acest sens cu producătorii locali și autoritățile din alte țări.

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Coronavirus în Moldova: Câte persoane s-au infectat într-o zi

„Vorbim de șase producători autohtoni, care dețin certificatele necesare, pentru a produce medicamentele COVID incluse protocoalele clinice. În acest sens, au fost solicitați ca să-și orienteze capacitățile și în preparate precum Remdesivir. Varianta ideală ar fi ca în câteva luni să putem deja lansa această producere, dar depinde și cât de rapizi vor fi agenții economici în discuțiile cu deținătorii de patente”, a spus directorul Agenției Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale Eremei Priseajniuc în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune TV8.

Primul lot de Remdesivir a fost livrat recent în Republica Moldova. În țară a ajuns cantitate de circa 2000 de flacoane. Autoritățile au decis să importe încă un lot - de această dată de 5000 de flacoane. 

Directorul general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Eremei Priseajniuc, a semnat acum câteva zile autorizația pentru import.

Remdesevir este primul medicament autorizat în SUA și UE pentru tratamentul COVID-19. În Republica Moldova preparatul este prevăzut în protoculul clinic național provizoriu “Infecția cu coronavirus de tip nou”, utilizat în tratamentul pacienților infectați cu virusul SARS COV-2.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0