Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Se vor majora prețurile asigurărilor? La ce să ne așteptăm

© Sputnik / OsmatescoTatiana Ciobanu
Tatiana Ciobanu - Sputnik Moldova
Abonare
Pandemia de coronavirus a afectat mai multe domenii, inclusiv și cel al asigurărilor. Cum va influența criza pandemică prețurile asigurărilor aflați de la directorul al Departamentului asigurări în cadrul Comisiei Naționale Pieței Financiare, Tatiana Ciobanu.
Se vor majora prețurile asigurărilor? La ce să ne așteptăm

Ca și multe alte domenii, piața asigurărilor se confruntă cu o criză majoră provocată de COVID-19. Doar în semestrul unu al anului curent s-a înregistrat o descreștere cu 36 la sută a vânzărilor pe segmentul Carte Verde, care este unul dintre cele mai profitabile pe piața de asigurări din Moldova.

Tatiana Vascan - Sputnik Moldova
Specialist: Asigurarea de viață este o măsură facultativă, dar cu adevărat necesară
"În luna aprilie se atesta o scădere de 90 la sută și în luna august 18 procente pe segmentul Carte Verde. În general, pe toate segmentele de asigurări este o scădere de 11,6 procente în semestrul unu", a subliniat Tatiana Ciobanu.

Potrivit ei, în prezent, în țara noastră activează 12 companii de asigurări. Dat fiind faptul că piața asigurărilor traversează o perioadă complicată, Tatiana Ciobanu a fost întrebată în studioul Sputnik despre posibila majorare a prețurilor asigurărilor până la sfîrșitul anului curent.

"Prețul unui polițe RCA, internă sau externă, se stabilește după un calcul matematic și nu pot spune dacă va fi majorat sau micșor. Depinde de numărul vânzărilor și despăgubirilor achitate de către companiile de asigurări și cifrele din ultimii cinci ani", a declarat invitata.

De menționat este faptul că recent, după o perioadă lungă de monitorizare, Moldova a devenit membru deplin în cadrul Sistemului Internațional de Asigurări „Carte Verde”. Statul nostru a avut și câteva suspendări din acest sistem internațional, iar autorităţile de reglementare de la Chişinău au trebuit să îndeplinească un plan de acţiuni pentru a soluționa problemele.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0