Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cumpărăturile online: Iată ce trebuie să știți

© Sputnik / OsmatescoNicolae Olărașu
Nicolae Olărașu - Sputnik Moldova
Abonare
Cumpărăturile online au devenit un trend în ultima perioadă. Moldovenii apelează tot mai des la site-urile specializate pentru a-și achiziționa produse pentru casă, articole vestimentare, încălțăminte sau chiar produse alimentare.
Cumpărături online: Tot ce trebuie să știți

Într-un interviu acordat pentru Spuntnik Moldodva, inspectorul Nicolae Olăraşu din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor a vorbit despre aspectele la care trebuie să atrageți atenția atunci când faceți cumpărături online.

Specialistul recomandă să achiziționați produse de la magazine online cunoscute sau cu care ați mai avut contacte comerciale înainte, sau la cele despre care nu există comentarii negative ale altor clienți pe forumuri sau pe site-urile de evaluare a serviciilor. Potrivit lui, sunt mai multe criterii de selectare a unui magazin online.

Maria Dastic - Sputnik Moldova
Cumpărături online: Atenție la datele cu caracter personal pe care le oferiți
''Unul dintre acestea este să fie indicată denumirea agentului economic, codul fiscal, codul TVA, telefonul de contact și adresa de e-mail'', a explicat specialistul.

Nicolae Olărașu a remarcat un lucru important - atunci când ați primit produsul trebuie să verificați integritatea acestuia, să-i solicitați operatorului să vă demonstreze funcționalitatea produsului, să solicitați bonul fiscal și, desigur, certificatul de garanție (cu excepția produselor alimentare).

Despre acțiunile pe care trebuie să le întreprindeți în cazul depistării unor neconformități aflați din interviul audio atașat.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0