Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Grav: Număr mare de contaminări cu COVID-19 și astăzi

© Sputnik / Mihai CarausAmbulanța
Ambulanța - Sputnik Moldova
Abonare
Încă 929 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Alte 16 persoane au decedat. Bilanțul cazurilor de contaminare cu coronavirus a ajuns la 61.762 de cazuri.

CHIȘINĂU, 10 oct – Sputnik. Încă 929 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost anunțate astăzi de Ministerul Sănătății (MSMPS), după efectuarea a 3.401 de teste (efectuate primar – 3.145 şi repetat – 256).

Militari pe o stradă din Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Cod roșu în Capitală: Vor fi închise iarăși piețele?

Sunt cu 11 cazuri mai multe decât ieri. Vineri, 9 octombrie, au fost anunțate 918 cazuri noi de COVID-19.  

Dintre noile cazuri raportate astăzi, 7 sunt de import (Turcia - 3, Olanda - 1, Federația Rusă - 1, Belgia - 1, Marea Britanie-1).

Printre persoanele nou-contaminate sunt 49 de lucrători medicali: medici -15, asistenți medicali - 30, personal auxiliar - 4.

În ultimele 24 de ore, COVID-19 a provocat decesul a 16 persoane, potrivit ministerului. Numărul deceselor provocate de virus a ajuns la 1.458 de cazuri, inclusiv 41 printre lucrătorii medicali. 

Printre cei decedați astăzi ca urmare a virusului este și un medic. „Cu profund regret, sistemul medical a mai pierdut un specialist valoros, medicul Veronica Grosu, în vârstă de 61 ani, șefa secției AMT Centru. Dna Veronica Grosu a fost internată la data de 24 septembrie, la Spitalul Clinic Republican. MSMPS exprimă sincere condoleanțe și compasiune familiei îndurerate, rudelor și întregului colectiv. Dumnezeu să o odihnească în pace”, a scris Ministerul Sănătății.

Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova
Societate
Video: Piața a fost închisă la Cimișlia - Cod Roșu și protest

De ieri până astăzi, alte 493 de persoane au fost tratate de virus și externate. 

În total, 43.982 de persoane au fost tratate de COVID-19 în Republica Moldova. 

Despre starea de sănătate a persoanelor infectate, ministerul precizează: 782 sunt în stare gravă (39 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1.708 au o stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

Bilanțul cazurilor de contaminare cu coronavirus a ajuns la 61.762 de cazuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0