Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Video: Piața a fost închisă la Cimișlia - Cod Roșu și protest

© Photo : Miroslav RotariOrașul Soroca în carantină
Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi a început carantina de 14 zile în raionul Cimișlia: au fost închise piețele, grădinițele, iar elevii vor învăța de la distanță. Oamenii care munceau la piața din centrul raional au protestat în fața sediului administrației locale.  

CHIȘINĂU, 10 oct - Sputnik. Nemulțumiri ale oamenilor la Cimișlia, unde a fost instituit Cod Roșu și carantină pentru 14 zile, din cauza creșterii bruște a numărului de contaminări cu COVID-19. Astăzi au fost închise și piețele din acest raion, de rând cu aplicarea altor restricții. 

Mulți locuitori, dar mai ales oamenii care aveau un loc de muncă la piață, sunt nemulțumiți de această decizie a autorităților locale.

Un grup destul de numeros de persoane a protestat încă ieri în fața sediului administrației publice locale din Cimișlia împotriva închiderii pieței din centrul raional. Întrebarea lor principală către reprezentanții autorităților locale a fost: „Cum să trăim mai departe?”.

La fața locului au fost prezenți și polițiști, care au stat la straja ordinii publice. Odată cu închiderea pieței, cei care activau pe teritoriul acesteia rămân fără sursa de venit.

Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova
Societate
Cod roșu la Cimișlia: Se închid școlile, grădinițele și piețele

Situația este gravă la Cimișlia, unde în doar o săptămână s-au îmbolnăvit de COVID-19 aproape 100 de persoane. La spitalul raional nu mai sunt locuri, așa că s-a decis să fie sistată activitatea piețelor, grădinițelor, iar elevii să învețe de la distanță.

„Situația este foarte gravă. Într-o săptămână s-au îmbolnăvit 98 de persoane. Vă imaginați că pe parcursul întregii luni septembrie au fost confirmate 208 cazuri, iar într-o săptămână 98? Ce facem noi mai departe? Nu avem altă soluție. În spitale nu sunt locuri și ne gândim acum ce secție să mai închidem și să o reamenajăm ca să aibă profil COVID-19. Nu putem să închidem chirurgia sau reanimarea. Și nici secția maternitate. Ne gândim poate traumatologia”, a declarat pentru Sputnik Moldova Ghenadie Grosu, vicepreședintele raionului Cimișlia.

Din 10 octombrie este sistată în raionul Cimișlia activitatea piețelor, grădinițelor, iar școlile vor organiza învățământ la distanță. De asemenea, va fi sistată circulația transportului public în raion.

Vor rămâne deschise doar câteva supermarketuri locale, stațiile de alimentare cu combustibili, magazinele de materiale de construcții, punctele de prestare a serviciilor de vulcanizare și reparații auto.

Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale din Cimișlia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0