Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În 2021, agricultorii ar putea economisi mai mulți bani

© Sputnik / Mihai CarausDorel Noroc
Dorel Noroc - Sputnik Moldova
Abonare
Politica bugetar-fiscală pentru anul 2021 vine cu o serie de modificări. Printre acestea se numără și diminuarea Taxei pentru Valoarea Adăugată (TVA) în agricultură.
Politica bugetar-fiscală

Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, Secretarul de stat la Ministerul Finanțelor Dorel Noroc a remarcat că pentru anul 2021 politica bugetar-fiscală prevede diminuarea Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA) în agricultură: pentru fertilizanți minerali, îngrășăminte organice și alte produse utilizate în sectorul agricol.

Валюта - Sputnik Moldova
Expert: Politica fiscală din 2021 este pro-businessul mare
"La ora actuală, agricultorii atunci când procură îngrășăminte și fertilizanți achită 20 la sută TVA. Dacă această măsură se va adopta, aceștia vor achita doar 12 procente. Acest lucru ar însemna că agricultorii, în anul următor, pe tot parcursul anului ar trebui să economisească peste 200 milioane de lei", a precizat funcționarul.

Potrivit lui Dorel Noroc, acesta este un pas spre echilibrarea cotelor TVA și eliminarea unor probleme înregistrate în lanțul valoric.

Menționăm că luni, 5 octombrie, Ministerul Finanțelor a publicat și a propus pentru consultare publică un document privind măsurile de politică fiscală și vamală pentru anul 2021. În prezent, proiectul politicii bugetar-fiscale este consultat cu reprezentanții mediului de afaceri. Ulterior, acesta va fi examinat de Guvern și votat în Parlament.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0