Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un producător de măști medicinale i-a făcut o propunere lui Igor Dodon – Foto  

© Photo : Miroslav RotariIgor Dodon în vizită de lucru în orașul Soroca
Igor Dodon în vizită de lucru în orașul Soroca - Sputnik Moldova
Abonare
Un producător local de măști medicinale i-a solicitat președintelui Igor Dodon să fie permis din nou exportul acestor articole, interzis din martie. Astfel întreprinderea ar lucra la capacitate maximă și ar reduce costul produsului pentru piața internă.

CHIȘINĂU, 23 iul – Sputnik. Conducerea unei firme producătoare de măști medicinale din Chișinău i-a solicitat președintelui Igor Dodon ca autoritățile statului să ridice interdicția referitoare la exportul acestui produs, în vigoare din luna martie.

Conducerea firmei i-a spus președintelui că, neavând piață mare de desfacere, întreprinderea activează acum sub nivelul capacităților de producție. Deblocarea exportului i-ar permite și reducerea prețului la măștile medicinale pe piața internă a Republicii Moldova.
Медицинский работник  - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19 nu dă niciun semnal de retragere: Alte 356 de cazuri de infecție în 24 de ore

SRL-ul „Filtranium” a fost înființat în luna mai 2020 și are acum aproximativ 200 de angajați. Zilnic produce vreo 400.000 de măști medicinale – o cantitate mult peste necesitățile interne. Prețul unei măști medicinale produsă de această firmă este acum de 4 lei. Detaliile au fost oferite de președintele Igor Dodon într-o postare pe Facebook, după vizita la respectiva întreprindere.   

Șeful statului i-a răspuns conducerii firmei că va examina chestiunea împreună cu autoritățile responsabile și va acorda „tot sprijinul posibil”.

Igor Dodon a mai menționat că instituția prezidențială este interesată de crearea a noi locuri de muncă și de creșterea activității producătorilor locali.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0