Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon, pe urmele lui Lukașenko – Un scenariu după alegeri?

© Photo : Miroslav RotariИгорь Додон
Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului a fost întrebat în cadrul emisiunii "Igor Dodon răspunde" cum va proceda dacă în urma victoriei sale în alegerile prezidențiale vor avea loc proteste și dezordini în masă. Dodon a spus că nu va ceda.

CHIȘINĂU, 9 oct - Sputnik. Un cetățean l-a întrebat pe Igor Dodon dacă este gata să meargă până la capăt, așa cum a făcut Alexandr Lukașenko în Belarus, dacă eventuala sa victorie în alegeri va fi contestată prin proteste și dezordini în masă.  

Guvern - Sputnik Moldova
Politică
Pe cine din Guvern îl va lăsa Dodon dacă va câștiga scrutinul
"După alegeri, cel mai probabil, vom avea mitinguri. Și dacă ele se vor transforma în dezordini în masă, sunteți gata să luptați pentru putere, pentru majoritatea oamenilor ce a votat pentru Dvs. Adică să mergeți până la capăt, așa cum a făcut Alexandr Lukașenko?", a întrebat cetățeanul.

Igor Dodon a răspuns că nu va ceda, aducând un citat din Vladimir Lenin.

"Ce o să fie după alegeri? Eu am să-l citez pe Lenin care a spus că victoria nu înseamnă nimic dacă nu o aperi. Eu vă promit că noi vom apăra victoria noastră. Pe cale pașnică. Nu avem nevoie de confruntări violente, de destabilizare. Eu știu că unii oponenți deja se pregătesc de asta, examinează tot felul de scenarii".

Igor Dodoin a lăsat să se înțeleagă că el nu va comite greșeala lui Vladimir Voronin de acum un deceniu, care a cedat putea având o majoritate de 60de mandate în Parlament.  

"Dar noi nu vom comite greșelile pe care le-au comis alții (nu voi da nume) acum 10-11 ani în urmă care, pur și simplu, au cedat având victoria, vând susținerea cetățenilor Republicii Moldova. Puteți fi încrezători că noi vom apăra victoria. Dacă majoritatea (alegătorilor – n.n.) va lua o decizie, și eu cred că majoritatea va lua o decizie corectă, acel candidat care a obținut susținerea poporului trebuie să se sprijine de această susținere și să meargă mai departe", a conchis șeful statului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0