Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pe cine din Guvern îl va lăsa Dodon dacă va câștiga scrutinul

© Sputnik / Miroslav RotariGuvern
Guvern - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon a explicat ce se va întâmpla cu actualul Guvern, dacă va câștiga un nou mandat de președinte la scrutinul din acest an.

CHIȘINĂU, 9 oct - Sputnik. În cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”, Igor Dodon a declarat că în cazul în care va câștiga un nou mandat de președinte mulți miniștri din actualul Guvern vor fi înlocuiți, nu însă și premierul Ion Chicu. 

Презентация предвыборной платформы независимого кандидата на пост президента Игоря Додона  - Sputnik Moldova
Igor Dodon admite că alegerile ar putea fi amânate
"Nu cred că va fi schimbat domnul prim-ministru. Eu cred că el va activa în continuare, fie până la anticipate, care trebuie să aibă loc în anul următor, fie până în primăvară sau vară, vom decide după alegerile prezidențiale. Eu cred că actualul premier va continua mandatul, fie ca prim-ministru cu toate atribuțiile, fie ca premier interimar până la parlamentare, dar ce ține de unii miniștri evident că componența se va schimba. E necesar, nu voi spune care ministru, dar trebuie. Noi avem o coaliție fragilă în Parlament și mereu căutăm suplimentar susținere de la alți deputați", a declarat Igor Dodon. 

Șeful statului admite că alegerile prezidențiale din 1 noiembrie ar putea fi amânate din cauza situației epidemiologice. El a spus că acest lucru poate să-l decidă Parlamentului și se va întâmpla dacă forul legislativ va institui situație excepțională din cauza COVID-19.

CEC a înregistrat opt candidați în cursa prezidențială. Este vorba despre Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Dorin Chirtoacă și Octavian Țîcu. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0