Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Diacov nu exclude o coaliție cu Șor și Candu după alegeri

© Sputnik / Mihai CarausDumitru Diacov
Dumitru Diacov - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "Logica Puterii" președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a declarat că formațiunea politică pe care o reprezintă ar putea găsi un consens cu unele partide din actualul Legislativ.
Diacov nu exclude o coaliție cu Șor și Candu după alegeri

Potrivit politicianului, după alegerile prezidențiale din 1 noiembrie curent, ar putea să se producă o schimbare de poziții temporare a unor partide. Parlamentarul a dat de înțeles că PD este deschis să conlucreze și cu partidele "ȘOR" sau "PRO Moldova", chiar dacă anterior i-au acuzat pe aceștia că i-au cumpărat unii deputați democrați.

Victor Nichituș - Sputnik Moldova
Ce se va întâmpla pe scena politică dacă la prezidențiale învinge un candidat de dreapta
"Partidul Democrat este situat în centrul spectului politic și nu exclude nimic (…). Lucrurile nu se uită, dar la o anumită etapă este o anumită sarcină. Dacă Partidul Socialiștilor se retrage cu cele 37 de voturi, rămân 64. Am putea găsi un consens cu "ȘOR" și "PRO Moldova". Nu vreau să ghicesc, vom avea discuții cu partidele. Dacă găsim înțelegere cu Partidul Socialișatilor nu trebuiesc mari eforturi ca să asigurăm o guvernare mai departe", a declarat pentru Sputnik Dumitru Diacov.

Amintim că alegerile președintelui Moldovei sunt programate pentru 1 noiembrie curent. Potrivit Constituției țării, președintele este ales pe un termen de patru ani și intră în exercițiul funcțiunii după depunerea jurământului.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0