Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Patriarhul rus Kiril se află în carantină - detalii

© Sputnik / Sergey Pyatakov / Trecere la banca de fotografiiПатриарх Московский и всея Руси Кирилл на праздничном богослужении по случаю прибытия мощей святителя Спиридона Тримифунтского, доставленных в Россию с греческого острова Корфу, в Храме Христа Спасителя
Патриарх Московский и всея Руси Кирилл на праздничном богослужении по случаю прибытия мощей святителя Спиридона Тримифунтского, доставленных в Россию с греческого острова Корфу, в Храме Христа Спасителя - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Patriarhul rus Kiril se află în carantină după ce a contactat cu o persoană testată pozitiv cu coronavirus.

CHIȘINĂU, 8 oct – Sputnik. Patriarhul Moscovei și Întregii Rusii a declarat că se află în regim de carantină după ce a contactat cu o persoană infectată cu noul coronavirus, motiv pentru care și-a anulat vizita tradițională în lavra Troiţe-Serghieva.

Посетитель в гипермаркете Лента в Великом Новгороде. - Sputnik Moldova
Biserica Ortodoxă Rusă, despre ajutorul acordat nevoiașilor din Moldova

“Cu profund regret vreau să mărturisesc că nu voi putea de această dată să împărtășesc bucuriile rugăciunii de obște cu voi toți. Motivul este contactul recent cu o persoană care a fost testată pozitiv pentru coronavirus. Perioada necesară, conform recomandărilor medicale pentru carantina mea personală, nu s-a încheiat”, a anunțat joi patriarhul Kiril, într-un mesaj adresat comunității de călugări a lavrei Troițe-Serghieva, publicat pe site-ul oficial al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Întâistătătorul Bisericii Ruse “a considerat inacceptabilă” supunerea călugărilor mănăstirii unui risc de infectare.

El a menționat că pandemia este o grea încercare, care „ne oferă prilejul de a ne convinge de puterea rugăciunii și ne cere să ne străduim în isprăvile noastre duhovnicești pentru eliberarea poporului nostru de molima nimicitoare”.

„Din orice încercare, precum cea de azi, există două ieșiri: fie omul se va încovoia lăuntric, va pierde credința și nădejdea în ajutorul Domnului, fie va ieși din această năpastă cu înțelegerea fermă că totul se întâmplă după voia Celui Atotputernic”, a concluzionat patriarhul Kiril.

Vizita la lavra Troițe-Serghieva urma să aibă loc în ziua cinstirii Cuviosului Serghie de Radonej, prăznuit pe 8 octombrie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0