Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Biserica Ortodoxă Rusă, despre ajutorul acordat nevoiașilor din Moldova

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaПосетитель в гипермаркете "Лента" в Великом Новгороде.
Посетитель в гипермаркете Лента в Великом Новгороде. - Sputnik Moldova
Abonare
Livrarea ajutorului umanitar de la Biserica Ortodoxă Rusă către Moldova este coordonată de parohhul Bisericii Sf. Nicolae din Vicenza (Italia), protopopul Veniamin Onu.

CHIȘINĂU, 8 oct - Sputnik, Artem Budionnîi. Biserica Ortodoxă Rusă a distribuit 500 de pachete cu alimente în Kîrgîzstan într-o săptămână și oferă asistență umanitară în Moldova, potrivit Sectorului sinodal în problemele binefacerii bisericești și slujirii sociale, informează RIA Novosti.

”Angajații secție sinodale în problemele binefacerii bisericești și slujirii sociale al eparhiei din Bișkek au distribuit 500 de pachete cu alimente nevoiaților, care au fost cumpărate datorită strângerii de fonduri de pe site-ul web „Antivirusul Milostivirii”. În Moldova, ajutorul alimentar achiziționat din fondurile transferate este destinat pentru aproximativ 280 de familii, acesta este deja distribuit prin sate", precizează BORu.

Livrarea ajutorului umanitar de la Biserica Ortodoxă Rusă către Moldova este coordonată de parohhul Bisericii Sf. Nicolae din Vicenza (Italia), protopopul Veniamin Onu. Preotul a declarat pentru RIA Novosti că printre cei care au primit produse alimentare se numără familii sărace din satele moldovenești și din Chișinău, și nu doar enoriașii ai Bisericii Ortodoxe Ruse.

Главный корпус городской клинической больницы  - Sputnik Moldova
BORu a propus instituirea unui moratoriu la avorturi în perioada pandemiei

"Există mulți oameni săraci în Moldova. Desigur, sunt mult mai mulți oameni nevoiași decât 280 de familii, dar suntem recunoscători pentru ajutorul oferit. În special, mulțumim șefului Sectorului sinodal, Episcopului de Orehovo-Zuevski Panteleimon și Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove Vladimir", a spus protoiereul.

Părintele Veniamin a spus că el însuși trimite ajutor umanitar din Italia aproape în fiecare săptămână timp de 15 ani: haine, încălțăminte, mobilier, medicamente. Potrivit acestuia, în Italia, spre deosebire de Moldova, „nu au nevoie în mod special de ajutor umanitar, hrană și îmbrăcăminte”.

"În Moldova, ajutorul nostru umanitar este primit de familii cu venituri mici, persoane fără adăpost, case pentru bătrâni, orfelinate. Și în Italia oamenii au alte probleme: cum să găsească locuințe sau să lucreze. De asemenea, îi ajutăm", a declarat interlocutorul pentru Agenție.

Potrivit BORu, de la începutul epidemiei de coronavirus, pachetele cu produse alimentare au fost trimise oamenilor aflați în situații dificile de viață și familiilor cu venituri mici din diferite dieceze ale Bisericii Ortodoxe Ruse din Rusia și din străinătate. Astfel, din iunie, peste 24,5 mii de persoane din 36 de eparhii au primit ajutoare sub formă de produse alimentare.

Тестирование россиян на наличие антител к COVID-19 - Sputnik Moldova
Rusia
Cum Rusia i-a ajutat Moldovei și altor țări să lupte cu COVID-19

Îi poți sprijini pe cei care au nevoie urmând acest link sau trimițând un sms la 3443 cu cuvântul „mâncare” și suma donației. De asemenea, Biserica continuă să „se pregătească pentru sezonul rece” și colectează încălțăminte și îmbrăcăminte de sezon pentru familiile fără adăpost și nevoiași. Toate informațiile despre asistența bisericii în timpul epidemiei pot fi găsite pe site-ul cerkpom.miloserdie.ru.

Potrivit Sectorului sinodal, în Rusia și în străinătate funcționează peste 100 de servicii de voluntariat bisericești, în care sunt implicați aproape 7.000 de voluntari ortodocși, iar în 102 eparhii ale Bisericii Ruse au fost deschise linii de asistență pentru cei care au nevoie de spriijin. În special, din 20 martie și până în prezent au fost recepționate peste 20 de mii de apeluri la linia telefonică directă (8 (495) 542-00-00), de la sediului central din Moscova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0