Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultimă oră: Moldovenii răpiți la Tiraspol au fost eliberați

© Sputnik / Мирослав РотарьDrum
Drum  - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile din regiunea transnistreană anunță că moldovenii reținuți ieri au fost eliberați. Asta după ce președintele Igor Dodon a discutat cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

CHIȘINĂU, 8 oct - Sputnik. Autoritățile de la Tiraspol a anunță că ieri au reținut un grup de persoane care au săvârșit mai multe infracțiuni pe teritoriul regiunii transnistrene.

Reținere - Sputnik Moldova
Societate
Oamenii legii au stabilit unde se află polițistul răpit: Detalii
Printre cei reținuți, doi sunt angajați ai structurilor de forțelor din Republica Moldova.

”Anumite forțe politice din Moldova au încercat să speculeze situația în scopuri electorale. După cum știți, Tiraspolul nu se implică în procesele politice interne de la Chișinău”, menționează autoritățile transnistriene. 

Astăzi, președintele Igor Dodon a avut o discuție telefonică la acest subiect cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Cei doi oficiali și-au reconfirmat poziția de a avea un dialog constructiv. Astfel, în urma solicitărilor venite din partea președintelui Igor Dodon, autoritățile transnistrene i-au eliberat moldovenii, reținuți ieri în orașul Camenca.

Totodată, autoritățile transnistrene precizează că vor continua să investigheze cazul. Despre eliberarea cetățenilor moldoveni a confirmat și Ministerul de Interne de la Chișinău.

”Moldovenii au fost eliberați și sunt în afara oricărui pericol, iar cazul este investigat în continuare conform legii și despre rezultatele anchetei vom informa opinia publică ulterior”, a menționat conducerea Ministerului de Interne.

Anterior, președintele Igor Dodon a anunțat că acest caz urmează să intre pe agenda de discuție a formatului de negociere 5+2, ca un precedent extrem de periculos.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0