Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oamenii legii au stabilit unde se află polițistul răpit: Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariReținere
Reținere - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul de Interne a anunțat că a fost stabilit locul în care se află ofițerul de poliție răpit ieri din curtea unei casei din orașul Camenca, regiunea transnistreană.

CHIȘINĂU, 8 oct - Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Alina Zbancă, anunță că ofițerul din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești, răpit din curtea unei case, se află la Tiraspol, iar în prezent oamenii legii  întreprind toate măsurile pentru a fi identificat locul aflării acestuia. 

Беспорядки у администрации президента.Кишинев, события 7 апреля 2009 года. - Sputnik Moldova
Dodon și cazul polițistului răpit în Transnistria – Care este miza

În același timp, reprezentanții MAI spun că pe parcursul zilei de ieri a mai fost înregistrat un caz similar. Un locuitor din Camenca, la fel a fost sechestrat, fiind bănuit de forțele de la Tiraspol de acțiuni pretins ilegale.

”Vom întreprinde toate măsurile necesare pentru ca cetățenii Republicii Moldova să fie eliberați necondiționat, iar persoanele implicate să fie trase la răspundere penală pentru faptele ilegale. Aceste acțiuni au încălcat flagrant drepturile omului, neavând la bază un act care ar motiva și justifica aceste verificări ilegale”, precizează Alina Zbancă, purtătorul de cuvânt al MAI.

Pornind de la complexitatea acestui caz, procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a dispus retragerea dosarului respectiv din gestiunea Procuraturii raionului Florești și transmiterea lui către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, pentru continuarea urmăririi penale.

În context, a fost dispusă instituirea unui grup de anchetă în cadrul Procuraturii Generale, din care să facă parte reprezentanți ai MAI, SIS și alte instituții responsabile, pentru a asigura o anchetă eficientă pe acest caz.

La fel, SIS a anunțat că a identificat persoanele care au participat la răpirea polițistului. 

”Percepem aceste acțiuni ostile comise în plină campanie electorală ca o posibilă tentativă de influențare a proceselor democratice din Republica Moldova. Considerăm necesară instrumentarea informației operative de o manieră inteligentă fără a aduce prejudicii urmăririi penale”, a menționat Serviciul de Informații și Securitate. 

Dimineață, prim-ministrul Ion Chicu a convocat o ședință de lucru în cazul acțiunilor de răpire a polițistului și altor persoane civile de către structurile de forță din regiunea transnistreană.

 

Ziua unui polițist atunci când nu sunt proteste - Sputnik Moldova
Video
O zi din viața unui polițist
La ședință s-a făcut apel către partenerii naționali și locali de a se solidariza cu acțiunile întreprinse de Guvernul Republicii Moldova pentru remedierea situației drepturilor omului.

”Guvernul și autoritățile de drept nu vor tolera abuzurile la adresa cetățenilor moldoveni și va activa toate instrumentele legale, politice și instituționale pentru contracararea fenomenului de violare a drepturilor constituționale și destabilizarea situației în țară în contextul evenimentelor ce țin de scrutinul electoral”, se precizează în comunicatul de presă al Guvernului. 

Executivul anunță că astăzi, în cadrul reuniunii Comitetului permanent al OSCE de la Viena, delegația Republicii Moldova va aborda problema violării constante a drepturilor omului, inclusiv cu informarea tuturor statelor-membre ale organizației despre aceste acțiuni. Pentru astfel de încălcări, legislația Republicii Moldova prevede închisoare de până la 10 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0