Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum a comentat președintele Igor Dodon răpirea polițistului

© Photo : Facebook / Dodon IgorPreședintele Igor Dodon
Președintele Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele țării, Igor Dodon, a reacționat la cazul polițistului răpit ieri din curtea unei case din orașul Camenca, regiunea transnistreană, dar și a unui localnic care a trecut prin aceeași situație.

CHIȘINĂU, 8 oct - Sputnik. Într-o postare pe Facebook, președintele țării, Igor Dodon, a vorbit despre situația creată în urma răpirii celor doi moldoveni răpiți ieri, la Camenca. Șeful statului a declarat că acest caz este unul extrem de grav și a generat imediat o reacție promptă a conducerii țării și a instituțiilor statului, care s-au preocupat de eliberarea cât mai rapidă a cetățenilor.

”Personal am avut o discuție cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în care i-am cerut să intervină  prompt în eliberarea cetățenilor noștri și să ia măsuri care se impun pentru responsabilizarea celor care au comis această gravă ilegalitate. De asemenea, acest caz urmează să intre pe agenda de discuție a formatului de negociere 5+2, ca un precedent extrem de periculos, care trebuie clarificat”, a menționat Igor Dodon. 
Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Alina Zbancă, a declarat pentru Sputnik Moldova că cei doi moldoveni nu au ajuns în țară, iar oamenii legii continuă investigațiile. Astăzi MAI a anunțat că ofițerul din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești, răpit din curtea unei case, se află la Tiraspol, iar în prezent oamenii legii întreprind toate măsurile pentru a fi identificat locul aflării acestuia. 

Reținere - Sputnik Moldova
Societate
Oamenii legii au stabilit unde se află polițistul răpit: Detalii
Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a dispus retragerea dosarului respectiv din gestiunea Procuraturii raionului Florești și transmiterea lui către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, pentru continuarea urmăririi penale. În context, a fost dispusă instituirea unui grup de anchetă în cadrul Procuraturii Generale, din care să facă parte reprezentanți ai MAI, SIS și alte instituții responsabile, pentru a asigura o anchetă eficientă pe acest caz. 

La fel, SIS a anunțat că a identificat persoanele care au participat la răpirea polițistului. În același timp, reprezentanții MAI spun că pe parcursul zilei de ieri a mai fost înregistrat un caz similar. Un locuitor din Camenca, la fel a fost sechestrat, fiind bănuit de forțele de la Tiraspol de acțiuni pretins ilegale. Dimineață, prim-ministrul Ion Chicu a convocat o ședință de lucru în cazul acțiunilor de răpire a polițistului și altor persoane civile de către structurile de forță din regiunea transnistreană.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0