Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

BORu a propus instituirea unui moratoriu la avorturi în perioada pandemiei

© Sputnik / Евгений Одиноков / Accesați arhiva multimediaГлавный корпус городской клинической больницы
Главный корпус городской клинической больницы  - Sputnik Moldova
Abonare
Patriarhia Rusă îndeamnă la introducerea în Rusia a unui moratoriu la avorturi în perioada pandemiei de coronavirus.

BUCUREȘTI, 4 mai – Sputnik. Comisia patriarhală pentru familie, protecția maternității și copilăriei a propus instituirea unui moratoriu la avorturi în Rusia pe perioada pandemiei.

Икона Святой Матроны Московской - Sputnik Moldova
Zi importantă în calendarul ortodox: O mare sfântă, prăznuită în Rusia, Moldova și România
Secretarul responsabil al comisiei, preotul Fiodor Lukianov, a declarat agenției RIA Novosti că “avortul face parte din operații planificare, nu este o procedură de tratare și este periculoasă pentru sănătatea mamei și a copiilor care vor veni ”.

“Considerăm că în condițiile coronavirusului operațiile de întrerupere a sarcinii ar putea contribui la răspândirea COVID-19 atât printre  femeile care au săvârșit avort și membrii familiilor, cât și printre personalul medical”, a spus el.

Lukianov a îndemnat “nu doar clinicile de stat, dar și cele private să renunțe la întreruperi de sarcini în perioada pandemiei și în acest fel să diminueze riscurile pentru femei și membrii familiilor lor”.

“De asemenea, susțin recomandările ministrului Sănătății, Mihail Murașko, de suspendare în clinicile de medicină reproductivă a protocoalelor FIV în legătură cu situația epidemiologică generală”, a adăugat reprezentantul comisiei patriarhale.

Poziția oficială a Bisericii Ortodoxe Ruse în raport cu avorturile constă în eliminarea lor din sistemul de asigurare medicală obligatorie, fapt cerut în mai multe rânduri de Patriarhul Kirill și alți reprezentanți ai BORu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0