Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avertismentul Premier Energy: Posibile avarii din cauza ploilor

© Sputnik / Sergey Pyatakov / Accesați arhiva multimediaTransformator electric
Transformator electric - Sputnik Moldova
Abonare
Ploile cu caracter torențial de astăzi pot provoca „rupturi de conductoare ale liniilor electrice aeriene, deranjamente, avarii cu situații de insecuritate și întreruperi în furnizarea energiei electrice”, avertizează „Premier Energy”.

CHIȘINĂU, 8 oct – Sputnik. „Premier Energy”, cel mai mare furnizor de energie electrică din Republica Moldova, care deservește peste 900 de mii de consumatori în centrul și sudul țării, avertizează printr-un comunicat remis presei că ploile puternice care cad la această oră pot provoca avarii pe linie.

Последствия ливня - Sputnik Moldova
VIDEO: Toarnă cu găleata în Chișinău: Apa curge râu pe străzi

Populația este sfătuită de companie să respecte regulile de securitate electrică pe durata intemperiei, pentru a evita electrocutările. 

„Premier Energy Distribution” SA, atenționează populația, autoritățile publice locale și agenții economici „asupra riscului producerii rupturilor de conductoare ale liniilor electrice aeriene (LEA), a diferitelor deranjamente și avarii cu situații de insecuritate și întreruperi în furnizarea energiei electrice”.

„Vă rugăm în acest context să vă asigurați că pe durata intemperiilor toate persoanele, în special de copiii, respectă regulile de protecție împotriva electrocutărilor”, îndeamnă compania.

Furnizorul recomandă respectarea unui set de reguli:

Telefon mobil - Sputnik Moldova
Societate
Nu vorbiți la telefonul mobil în aceste momente: Pericol de moarte – Video

„Ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ și care atârnă suspect de pe piloni sau copaci;

marcați la distanță locul unor rupturi de conductoare electrice şi asigurați paza acestuia până la intervenția electricienilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;

nu întreprindeți nimic în instalațiile electrice deoarece aceste acțiuni vă pun în pericol viața;

instruiți copiii cum să se comporte în această situație, cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice cablu suspect pentru a transmite informația respectivă furnizorului de energie electrică.

Despre orice incident informați în regim de urgentă operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h - 022-43-11-11 sau la cel local, indicat în factură.”.

Pentru 8 octombrie meteorologii au instituit Cod Galben de instabilitate atmosferică.

Au fost anunțate ploi destul de puternice, cu descărcări electrice în toate regiunile. Izolat, aversele de ploaie vor fi foarte puternice, cu precipitații de până la 50-70 de litri pe metrul pătrat.

Vântul va căpăta aspect de vijelie pe alocuri și va sufla în rafale de 15-18 metri pe secundă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0