Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Assad planifică să aibă o întâlnire cu Putin

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaВизит президента РФ В. Путина в Сирию
Визит президента РФ В. Путина в Сирию - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul sirian, Bashar Assad, planifică să se întâlnească într-un proxim viitor cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.

BUCUREȘTI, 8 oct – Sputnik. Președintele Siriei, Bashar Assad, planifică să aibă în viitor o întâlnire cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. Lderul sirian a făcut declarații în acest sens într-un interviu oferit agenției RIA Novosti.

În prezent, președinții celor două state au o comunicare permanentă prin intermediul telefonului, potrivit spuselor lui Assad.

“Comunicăm în permanență, în mare parte telefonic, atunci când se întâmplă ceva sau atunci când este nevoie de o discuție”, a spus liderul sirian.

Președintele Siriei, Bashar al-Assad - Sputnik Moldova
Video - Bashar al-Assad, despre rolul Rusiei în Siria
Potrivit lui, data la care ar putea avea loc întrevederea va depinde de situația politică din Siria. Însă în perioada următoare va fi posibilă doar comunicarea telefonică, din cauza pandemiei.

Liderii Rusiei și Siriei s-au întâlnit personal cu mai multe ocazii.

În ianuarie, Vladimir Putin a efectuat o vizită în Damasc, la punctul de comandă al grupării de trupe ale Forțelor Armate rusești și a avut o întrevedere cu Assad.

În septembrie se împlinesc cinci ani de la declanșarea operațiunilor militare rusești în sprijinul Siriei, pentru eliberarea teritoriilor țării de grupările teroriste.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0