Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul s-a sesizat în cazul polițistului răpit în Transnistria

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul Ion Chicu la ședința Colegiului lărgit al MECC
Premierul Ion Chicu la ședința Colegiului lărgit al MECC - Sputnik Moldova
Abonare
Răpirea polițistului de la Florești de către așa-zișii ofițeri de securitate de la Tiraspol a ajuns în atenția autorităților de la Chișinău. Subiectul a fost discutat în cadrul ședinței de astăzi a Cabinetului de Miniștri.

CHIȘINĂU, 7 oct - Sputnik. Răpirea ofițerului de la Inspectoratul de Poliție Florești din casa sa amplasată în stânga Nistrului poate fi considerată o provocare și o îngrădire a dreptului la libera circulație. Astfel au comentat reprezentanții Guvernului incidentul care s-a produs astăzi, în orașul Camenca.

Протест комбатантов перед зданием правительства Молдовы - Sputnik Moldova
Transnistria și combatanții – cum vor influența alegerile?

În cadrul ședinței de astăzi a Cabinetului de Miniștri, secretarul de stat al Ministerului de Interne Sergiu Golovaci a confirmat că polițistul a fost sechestrat de către oameni mascați în uniforme cu inscripții MGB (Minister al Securității de Stat).

Mâine urmează să se întrunească în ședință Comisia Unificată de Control pentru a discutam despre acest subiect și pentru a găsi o soluție, astfel încât ofițerul să fie eliberat. Autoritățile de la Chișinău i-a solicitat Tiraspolului să informeze despre motivul reținerii. 

„Situația se clarifică, dar mai avem unele detalii de clarificat”, a spus Sergiu Golovaci în cadrul ședinței Guvernului. 

La rândul său, ministrul pentru reintegrare Cristina Lesnic a remarcat că se poartă tratativele cu partea transnistreană. 

„Noi conlucrăm împreună ca să găsim o soluție cât mai rapidă. Situația este alarmantă, polițistului nu doar că i s-a încălcat dreptul la libera circulație, a fost o provocare”, a remarcat Cristina Lesnic. 

Premierul Ion Chicu a solicitat să fie implicare în acest sens toate platformele existente pentru soluționarea problemei, inclusiv a observatorilor OSCE. 

Встреча Виталия Игнатьева и Клауса Нойкирха в Тирасполе - Sputnik Moldova
Politică
Tiraspolul contează pe susținere internațională în dialogul cu Chișinăul

Procuratura raionului Florești a inițiat o cauză penală pe faptul răpirii unui polițist și uzurpare de calități oficiale de către angajaţii structurilor de forţă din regiunea transnistreană.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești a fost răpit din curtea unei casei din orașul Camenca, regiunea transnistreană. 

Soția polițistului a anunțat că bărbatul a fost sechestrat de câțiva necunoscuți care aveau cagule pe cap și haine cu inscripția „MGB”, a așa-numitului minister al securității de la Tiraspol, după care a fost urcat într-un automobil și dus într-o direcție necunoscută. În prezent, structurile de drept din țara noastră efectuează acţiuni de urmărire penală pentru a stabili unde se află polițistul.

În același timp, cu o reacție a venit și Serviciul de Informații și Securitate. Responsabilii instituției anunță că au fost identificați angajații așa-numitului minister al Securității de la Tiraspol, care au participat la răpire. 

”Materialele prealabile obținute vor fi transmise în adresa Procuraturii Generale în suportul măsurilor procesual-penale inițiate pe cazul dat. Instituția constată amplificarea activităților provocatoare cu caracter destablizator din partea pretinselor structuri de forță din stânga Nistrului. SIS a stabilit și documentat pe parcursul anului 2020 multiple cazuri de sechestrare și răpire a cetățenilor Republicii Moldova, iar acum întreprinde măsuri operative pentru stabilirea circumstanțelor în care a fost răpit polițistul dimineață”, se arată în declarația Serviciului de Informații și Securitate.

Pentru astfel de acțiuni, legislația Republicii Moldova prevede închisoare de până la 10 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0