Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Tiraspolul contează pe susținere internațională în dialogul cu Chișinăul

Abonare
Șeful departamentului de Externe al regiunii transnistrene și conducătorul Misiunii OSCE în Moldova, care se află în vizită la Tiraspol, au discutat mai multe chestiuni importante în cadrul unei întrevederi.

CHIȘINĂU, 17 sept – Sputnik. Tiraspolul contează pe sprijinul participanților internaționali la negocierile cu Chișinăul. Acest lucru l-a declarat șeful departamentului de Externe al regiunii transnistrene, Vitali Ignatiev, la întrevederea cu șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch.

”Pauza în negocieri s-a prelungit nepermis de mult. Cu fiecare zi, se acumulează tot mai multe probleme, pe diverse domenii. În particular, noi contăm pe sprijinul participanților internaționali la procesul de reglementare pentru a minimaliza orice impedimente în ceea ce privește viața normală a oamenilor și activitatea agenților economici”, a menționat Ignatiev.

În cadrul întrevederii, părțile au discutat situația curentă în procesul de negocieri dintre Chișinău și Tiraspol.

Встреча президента Молдовы Игоря Додона и главы миссии ОБСЕ в республике Клаусом Нойкирхом - Sputnik Moldova
Politică
Ce a discutat președintele țării cu reprezentantul OSCE în Moldova

A fost exprimată de ambele părți opinia cu privire la dinamica negativă în cadrul acestui dialog, dar și despre necesitatea de a i se oferi acestuia un impuls suplimentar”, este menționat într-un comunicat al serviciului de presă al departamentului..

Interlocutorii au convenit că continue constant dialogul pe toate direcțiile de colaborare.

La procesul de negocieri în formatul "5+2" participă Chișinăul și Tiraspolul ca păți în conflict; Rusia, Ucraina și OSCE – în calitate de mediatori și SUA având rolul de observatori.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0