Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Diacov: Pe cine va susține PD la alegerile prezidențiale

© Sputnik / Mihai CarausDumitru Diacov
Dumitru Diacov - Sputnik Moldova
Abonare
Partidul Democrat din Moldova nu regret faptul că nu a înaintat niciun candidat la algerile prezidențiale din noiembrie. Acest lucru l-a declarat președintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova, Dumitru Diacov.
Interviu cu Dumitru Diacov

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", democratul Dumitru Diacov a spus că formațiunea politică pe care o reprezintă nu regretă faptul că nu s-a avântat în această campanie prezidențială. Ba mai mult, aceasta a fost o decizie corectă și rațională, întrucât membrii partidului nu au văzut sensul de a intra în acest război politic și de a irosi forțele oamenilor.

Deocamdată, membrii partidului nu au decis pe cine vor susține în cursa electorală, a anunțat politicianul.

"În calitate de cetățean activ, voi merge la alegeri și îi voi îndemna și pe alții să o facă. La moment, nu există vre-un candidat pe care mi-am propus să-l aleg. Voi medita până în ultima zi care va fi poziția mea. În general, PD trebuie să facă o anliză mai profundă și de perspectivă. Încercăm să filtrăm unele declarații ale candidaților și să vedem care perspectivă este sigură pentru Moldova", a dezvăluit invitatul.

Totodată, Dumitru Diacov s-a referit și la promisiunele unor candidați la alegerile prezidențiale, precum sunt majorarea pensiilior și salariilor. Potrivit politicianului, aceste domenii nu țin de împuternicirile președintelui țării, iar unii candidați la prezidențiale fac uz de declarații cu tentă populistă doar pentru a atrage mai multe voturi.

Vasile Tarlev - Sputnik Moldova
Ce spune un fost premier despre viitorul președinte al Republicii Moldova
"Funcția de președinte în Republica Moldova este una specifică. Ea nu necesită un președinte activ care să promită pensii și salarii majorate, dar evident că pentru a fi ales de populație trebuie să promiți. Toate aceste promisiuni se dau în van și nu au nimic cu realitatea. Republica Moldova nu are nevoie de un președinte care să rezolve aceste chestiuni. Are nevoie de un președinte care să asigure stabilitatea internă, coeziunea internă, dialogul intern între putere și opoziție, instituțiile statului și societatea civilă", a punctat el.

Amintim că alegerile președintelui Moldovei sunt programate pentru 1 noiembrie curent. Potrivit Constituției țării, președintele este ales pe un termen de patru ani și intră în exercițiul funcțiunii după depunerea jurământului.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0