Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Actele de studii din Moldova și România vor fi echivalate

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministrul moldovean al Educației, Igor Șarov, a declarat că Republica Moldova urmează să semneze un Acord cu România privind echivalarea actelor de studii.

Profesoară  - Sputnik Moldova
Societate
Vor primi sau nu profesorii salarii mai mari pentru septembrie?
CHIȘINĂU, 6 oct - Sputnik. Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării, Igor Şarov, a declarat că instituția pe care o conduce a semnat deja spre avizare acordul ce vizează echivalarea actelor de studii din Moldova cu cele din România, urmând ca actul respectiv să fie trimis spre avizare la București.

El a precizat că prima variantă a acestui act a fost aprobat în 1999, în 2010 a fost făcut un nou amendament, iar astăzi autorităţile vin cu  noi îmbunătăţiri.

„Cei care au avut până acum diplomele de 10 ori de 11 clase şi nu aveau diploma de bacalaureat, nu le era recunoscută diploma în Româna decât dacă aveau şi o diplomă de studii superioare. Acum, în baza semnării acestui act, celor care au diplomă de 10 şi de 11 clase le va fi recunoscut actul de studii", a precizat ministrul Educației, Culturii şi Cercetării, Igor Şarov, în cadrul emisiunii "Punctul pe Azi" de la TVR Moldova.

Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova
Educație
Vacanța de toamnă 2020: Iată când începe și câte zile va dura - detalii
Șarov a mai spus că vor fi recunoscute în România și diplomele de până și după Bolonia, dar și titlurile de doctor în științe.

"Un alt moment este recunoașterea diplomelor de până la Bologna şi după Bologna, în cazul în care instituția este acreditată, de asemenea va fi recunoscută şi în România. Alt exemplu: titlurile de doctor în științe, în cazul în care în Republica Moldova este confirmat de ANACEC (Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație şi Cercetare), după toate procedurile din România, diplomele se echivalează”, a explicat ministrul.

Igor Şarov a mai spus că ministerul de la Chișinău este în așteptarea unui acord în domeniul educației, acord care a fost deja trimis Guvernului României şi care se află în fază de avizare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0