Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vacanța de toamnă 2020: Iată când începe și câte zile va dura - detalii

© Sputnik / Mihai CarausОдин день ученика в пандемии
Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova
Abonare
Vacanța de toamnă: Toți elevii din Moldova o așteaptă cu nerăbdare. Iată când va începe și câte zile va dura aceasta.

CHIȘINĂU, 5 oct - Sputnik. Conform Structurii anului școlar, vacanța de toamnă începe pe 24 octombrie și va dura până pe 1 noiembrie. După nouă zile de vacanță, toți copii vor ieși la lecții pe data de 2 noiembrie.

Учительница русского языка, литературы - Sputnik Moldova
Educație
Gala laureaților concursului Pedagogul Anului - 2020 - detalii

Amintim că anul școlar 2020-2021 este divizat în două semestre. Primul semestru a început pe 1 septembrie și se va încheia pe 24 decembrie 2020, iar cel de-al doilea va începe pe 11 ianuarie 2021 și se va încheia pe 31 mai 2021. După primul semestru, copii se vor putea bucura de vacanța de iarnă. Aceasta va începe de pe 25 decembrie și va dura până pe 10 ianuarie, 2021.Menționăm că durata anului de studii este de 33 de săptămâni în învățământul primar și de 35 de săptămâni în învățământul gimnazial și liceal.În clasele a IX-a și a XII-a, durata anului de studii este de 34 de săptămâni.

© Sputnik / MoldovaCalendarul anului școlar în Moldova 2020/2021
Vacanța de toamnă 2020: Iată când începe și câte zile va dura - detalii - Sputnik Moldova
Calendarul anului școlar în Moldova 2020/2021

Ținem să precizăm că, deși școala este o instituție menită să încurajeze elevii să învețe sub îndrumarea profesorilor care cunosc mai multe lucruri despre lume, cuvântul își are originea în limba greacă - σχολείο (scholeion) - care semnifică nimic alt ceva decât un loc de petrecere a timpului liber, timp de odihnă, loc de joacă, de vacanță. Cu timpul, cuvântul a preluat și sensul secundar de discuție, deoarece grecii și romanii au considerat discuția ca o modalitate perfectă de a-și petrece timpul liber. Ulterior, cuvântul a luat și sensul locului în care au avut loc aceste discuții.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0