Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pedagogul anului: Cine sunt laureații din 2020

© Photo : Facebook / Guvernul Republicii MoldovaВ Молдове наградили лауреатов конкурса "Учитель года
В Молдове наградили лауреатов конкурса Учитель года - Sputnik Moldova
Abonare
De Ziua Profesională a Lucrătorilor din Învățământ, Ministerul Educației a organizat Gala laureaților concursului national „Pedagogul anului, ediția 2020”. Iată cine sunt câștigătorii din acest an.

CHIȘINĂU, 5 oct - Sputnik.  Gala laureaților concursului national „Pedagogul anului” s-a desfășurat astăzi în incinda Teatrului Național „Mihai Eminescu”. În cadrul evenimentului au fost anunțate 9 nominalizări. 

„Profesorul anului”

Premiul întâi și titlul „Profesorul anului” i-a revenit Rodicăi Bețișor - profesoară de fizică la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bălți. Rodica Bețișor este titulară a gradului didactic superior. 

Marin Ganciu - Sputnik Moldova
"Dascăle iubit" – o piesă inedită, dedicată tuturor profesorilor și elevilor

Premiul doi l-a obținut profesorul de la limba și literatura română de la Liceul Teoretic „Ion Inculeț” din satul Vorniceni, raionul Strășeni. Profesorul este titular al gradului didactic superior. 

Iar premiul trei la categoria „Profesorul anului” i-a revenit Ninei Toma - profesoară de educație muzicală la Liceul Teoretic „Principesa Natalia Dadiani” Chișinău. Nina Toma este titulară a gradului didactic întâi. 

„Învățătorul anului”

Alte trei premii au fost oferite la categoria „Învățătorul anului”.

Pe primul lor se poziționează Olga Balea - învățătoare la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bălți, fiind titulară a gradului didactic doi.

Locul doi i-a revenit Danielei Grama, care este învățătoare la Gimnaziul Hîjdieni din raionul Glodeni, având gradul didactic întâi. 

Iar pe locul trei se poziționează Natalia Ciubotaru - învățătoare la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din Chișinău, fiind titulară a gradului didactic doi.

„Educatorul anului”:

Și la categoria „Educatorul anului” au fost oferite trei premii. 

Primul loc și titlul „Educatorul anului” i-a revenit Larisei Darii, care activează la Instituția de Educație Timpurie „Licurici” din Ungheni. Larisa Darii este titulară a gradului didactic doi. 

Dinu Țurcanu - Sputnik Moldova
Prorectorul UTM, despre rolul profesorului în societate

Premiul doi l-a obținut Valentinei Alexa, care este educatoare la Instituția de Educație Timpurie nr. 6 „Păpădia” din municipiul Chișinău. Vlantina Alexa deține gradul didactic doi.

Iar pe locul trei s-a poziționat Oxana Placunova, care activează la Instituția de Educație Timpurie nr. 34 „Rândunica” din municipiul Bălți. Oxana Placunova este titulară a gradului didactic doi.

Profesorii învingători au primit premii bănești. Pentru locul întâi s-aoferit câte 50 de mii de le, pentu locul doi -  25 de mii de lei și câte 15 mii de lei pentru locul trei.

Mesajul premierului pentru profesori

De Ziua Profesională a Lucrătorilor din Învățământ, premierul Ion Chicu, care a participat la gală, a venit cu un mesaj pentru cadrele didactice. 

„În această zi onorăm profesorii care nu doar transmit cunoștințele și ajută la formarea tinerii generații, dar și le marchează drumul definit de-a lungul vieții. Educația este cel mai frumos dar pe care îl poate dobândi omul, dar fără profesori educația nu-și poate îndeplini rolul care-i revine. Felicit cu ocazia zilei profesionale toate cadrele didactice din Republica Moldova. Vă doresc multă sănătate și succes” a spus Ion Chicu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0