Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chirtoacă și Țîcu n-au reușit să adune suficiente semnături pentru cursa prezidențială

© Sputnik / Mihai CarausЦентральная избирательная комиссия
Центральная избирательная комиссия - Sputnik Moldova
Abonare
Țîcu a spus că „mâna Moscovei” este de vină și ambii candidați, care se poziționează ca unioniști, se plâng că decizia Comisiei Electorale Centrale este una părtinitoare.

CHIȘINĂU, 3 oct — Sputnik. Fostul primar de la Chișinău și liderul blocului Unirea, Dorin Chirtoacă, a spus că, după verificarea CEC-ului, nu au fost adunate suficiente semnături în sprijinul său pentru a fi înscris în calitate de candidat la președinția Moldovei.

"Desi avem cel putin 17978 de semnaturi valabile, acceptate de CEC, in peste 18 raioane, CEC ne spune, printr-un tabel preliminar remis noua in aceasta seara ca ne accepta doar 15248 de semnaturi, din doar 7 raioane, desi la amiaza erau 9 raioane acceptate", a scris Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

Андрей Нэстасе - Sputnik Moldova
Andrei Năstase: Lansarea campaniei electorale - iată ce promite
Chirtoacă a spus că „nu renunță” și va „lupta până la capăt”.

Despre retragerea din cursa electorală aflăm și din declarația lui Octavian Țîcu, președintele Partidului Unității Naționale (PUN).

Liderul PUN a spus că doar 14.548 de semnături au fost acceptate pentru verificări la CEC (sunt necesare cel puțin 15.000) și doar din 10 raioane în care numărul de semnături a depășit 700.

Țîcu a adus învinuiri CEC-ului, acuzînd implicafea ”mânii Moscovei”. 

"Frica lui Dodon şi a Moscovei față de eventualitatea participării mele în această campanie a fost atât de mare, încât a decis să elimine orice risc şi să mă scoată din cursă", a declarat Țîcu.

La alegeri au fost admiși 6 candidați, în ordinea înscrierii - Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Violeta Ivanov, Igor Dodon și Maia Sandu.

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 1 noiembrie. CEC a înregistrat deocamdată șase candidați. Este vorba despre Renato Usatîi de la Partidul Nostru, Andrei Năstase, reprezentantul Platformei DA, Tudor Deliu de la PLDM, Igor Dodon, candidat desemnat de cetățeni, Violeta Ivanov de la Partidul ”Șor” și Maia Sandu, liderul PAS. CEC rămâne să decidă aspra altor doi concurenți - Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă. Anterior, Comisia Electorală Centrală a refuzat însă înregistrarea lui Andrian Candu, după ce a descoperit mai multe nereguli în listele de subscripție. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0