Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Andrei Năstase: Lansarea campaniei electorale - iată ce promite

© Sputnik / Miroslav RotariАндрей Нэстасе
Андрей Нэстасе - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatul Partidului Platforma DA, Andrei Năstase, s-a lansat astăzi în campania pentru șefia statului. Iată ce promite să facă.

CHIȘINĂU, 3 oct - Sputnik. Sâmbătă dimineață are loc evenimentul de lansare în campania prezidențială a candidatului Partidului Platforma DA, Andrei Năstase.

Andrei Năstase promite renașterea satelor și orașelor. Promite că va acorda o atenție deosebită domeniului social. Totodată el propune indistrializarea țării și spune că fabricile care au fost închise și privatizate în ultimii 30 de ani, trebuie redeschise ca oamenii să poată munci acasă.

”Mă gândesc cu încredere la renașterea satelor, a orașelor noastre, care vor avea apă și canalizare, școli spitale, puncte medicale bine dotate. În Moldova pe care eu mi-o doresc, fabricile închise și privatizate ilegal în ultimii 30 de ani, precum și alte sute de fabrici de prelucrare a materiei prime agricole, trebuie deschise pentru a oferi oamenilor locuri de muncă bine plătite”, declară Năstase.

Vineri, alți cinci candidați au dat start campaniei electorale pentru cursa prezidențială. Este vorba de Igor Dodon, Violeta Ivanov, Tudor Deliu, Maia Sandu și Renato Usatîi.

Alegeri prezidențiale: cine candidează pentru postul de șef al statului - Sputnik Moldova
Video
Alegeri prezidențiale: Cine va lupta pentru funcția de șef al statului

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 1 noiembrie. CEC a înregistrat deocamdată șase candidați. Este vorba despre Renato Usatîi de la Partidul Nostru, Andrei Năstase, reprezentantul Platformei DA, Tudor Deliu de la PLDM, Igor Dodon, candidat desemnat de cetățeni, Violeta Ivanov de la Partidul ”Șor” și Maia Sandu, liderul PAS. CEC rămâne să decidă aspra altor doi concurenți - Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă. Anterior, Comisia Electorală Centrală a refuzat însă înregistrarea lui Andrian Candu, după ce a descoperit mai multe nereguli în listele de subscripție. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0