Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tudor Deliu: Lansarea în cursa prezidențială - iată ce promite

© Sputnik / Miroslav RotariТудор Делиу
Тудор Делиу - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Tudor Deliu, s-a lansat astăzi în campania pentru șefia statului. Iată ce promite să facă.

CHIȘINĂU, 2 oct - Sputnik. Candidatul PLDM pentru funcția de șef al statului Tudor Deliu s-a lansat astăzi în campania electorală. Dacă Igor Dodon, și-a ales pentru lansare un drum în construcție, Tudor Deliu a decis să vină în satul său natal, Malcoci, pentru a demara campania electorală.

Deliu promite să lupte pentru reintegrarea țării, pentru dezvoltarea accesteia și pentru a opri dezbinarea în societate.

”Am decis să candidez pentru funcția de președinte pentru că republica pe care o văd astăzi nu este așa cum vreau să o transmitem copiilor și nepoților noștri. Statul nostru nu este în hotarele pentru care în 1992 am luptat cu arma în mână. Valorile noastre nu sunt cele pe care le-am educat în discipoli, iar societatea noastră este dezbinată mai mult ca oricând, de la Independență în coace”, a declarat Deliu în discursul său.

Potrivit candidatului PLDM, cel mai important rol pe care îl are un președinte este ”să unească, nu să dezbine, să inspire încredere și speranță”.

Заседание Парламента 06/03/2020  - Sputnik Moldova
Violeta Ivanov s-a lansat în campania pentru alegerile prezidențiale

Candidatul liberal-democrat la prezidențiale spune că știe exact care sunt atribuțiile unui șef de stat, subliniind că nu-și propune mai mult decât poate face un președinte.

”Iată unde este programul politic al unui președinte - Constituția”, a exclamat Deliu.

El promite că nu va admite tulburarea ordinii publice de către cortegiile oficiale cu girofaruri, dacă va ajunge șef de stat. De asemenea, nu va accepta pază cu zeci de bodyguarzi. Mai mult, își asumă angajamentul de a promova reforme instituționale în strictă concordanță cu prevederile Constituționale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0