Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ziua Vinului 2020: Cum va fi marcat evenimentul în acest an

© Photo : Facebook / Parascovia IgnatParascovia Ignat
Parascovia Ignat - Sputnik Moldova
Abonare
Din cauza pandemiei, Ziua Națională a Vinului va deveni în acest an un eveniment mai mult virtual. Organizatorii au oferit detalii despre scenariul sărbătorii, dezvăluind că online se va desfășura și o degustare de vinuri.
Ziua Vinului 2020: Cum va fi marcat evenimentul în acest an

Ediția a XIX-a a Zilei Naționale a Vinului, cu sloganul „Eu deVIN sărbătoare”, care se va desfășura pe 3 și 4 octombrie, se va deosebi de cele precedente. Aceasta va fi organizată cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii COVID-19 și se va desfășura mai mult în mediul virtual.

"În acest an, din cauza pandemiei, nu vom face mare chef, dar sărbătoarea se va desfășura în spațiul media. Totuși, unele restaurante și vinării au pregătit programe culturale cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță", a declarat pentru Sputnik șefa Direcției Marketing și Dezvoltarea Piețelor de la Oficiul Național al Viei și Vinului, Parascovia Ignat.

Astfel, toți cei interesați de eveniment sunt îndemnați să urmărească pagina wineday.wineofmoldova.com și paginile de Facebook și Instagram „Wine of Moldova”, unde vor putea urmări LIVE un program deosebit, dedicat sărbătorii.

Mihai Druță - Sputnik Moldova
Vinurile moldovenești, premiate la un concurs internațional
Mai mult, pe 3 octombrie, de la ora 19:00, peste 50 de jurnaliști din mai multe țări ale lumii, specializați în domeniul vitivinicol, vor participa la o degustare online a Vinului Moldovei, înlocuind astfel vizitele tradiționale de presă specifice sărbătorii.

De menționat este că în ultimii ani vinurile moldovenești sunt expuse la diverse concursuri mondiale cu renume. Doar în 2019, acestea au fost prezentate la peste 43 de evenimente solemne, obținând peste 800 de distincții și zeci de medalii de aur.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0