Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vinurile moldovenești, premiate la un concurs internațional

© Sputnik / Mihai CarausMihai Druță
Mihai Druță - Sputnik Moldova
Abonare
Avem cu ce să ne mândrim! Vinurile moldovenești au participat la unul dintre cele mai selecte evenimente - "Concours Mondial de Bruxelles". Vinurile noastre au fost apreciate de către un juriu internațional cu experiență și au obținut numeroase medalii.
Veste bună: Câte medale au obținut vinurile noastre la un prestigios concurs internațional

"Concours Mondial de Bruxelles" este un eveniment cheie pentru lumea vinului. În acest an, peste 8500 de vinuri produse în 46 de țări ale lumii precum Elveția, Spania, Argentina, Franța, Italia, Bolivia și altele au fost prezentate la concurs.

Ziua Națională a Vinului 2019  - Sputnik Moldova
Societate
Ziua Vinului 2020 ține cont de COVID-19: Cum va avea loc sărbătoarea - Video 

În cadrul evenimentului au fost înscrise și vinurile producătorilor din țara noastră. Vinurile au fost apreciate de 350 de jurați proveniți din 50 de state.

Printre degustători s-a numărat și renumitul somelier moldovean Mihai Druță care a anunțat bilanțul concursului în studioul Sputnik Moldova, afirmând că rezultatele sunt îmbucurătoare.

"Țara noastră a obținut 43 de medalii: 13 de aur și 30 de argint.  La categoria cel mai bun  rosé - a fost desemnat vinul din Moldova. Au participat atât companiile mari, cât și micii producători. Eu consider că am arătat un rezultat destul de bun", a spus Mihai Druță.

Potrivit lui, eveniment nu este doar un concurs de degustare, dar are un rol important și în promovarea regiunilor vitivinicole, precum și prezentarea țărilor participante în calitate de destinații vitivinicole. Mai mult, medaliile obținute la concursurile internaționale duc la o creștere a vânzărilor de circa 25-30 procente pentru producătorii de vin.

"Moldova face pași mici, dar siguri pe piața internațională a vinurilor. Dacă vom continua în acest ritm, vom avea și rezultate pe măsură", a spus somelierul.

De menționat că prima ediție a "Concours Mondial de Bruxelles" s-a desfășurat în anul 1994, fiind înscrise doar 850 soiuri de vinuri. În acest an, celebrul eveniment a ajuns la cea de-a 26-a ediție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0