Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filat își înviniuește fostul avocat: Reacția lui Igor Popa

© Sputnik / Miroslav RotariVlad Filat
Vlad Filat  - Sputnik Moldova
Abonare
Vlad Filat a depus astăzi plângeri la Procuratura Generală și Uniunea Avocaților împotriva fostului său avocat Igor Popa. La rândul său, avocatul nu-și retrage afirmațiile împotriva lui Vlad Filat și a făcut astăzi noi declarații pentru presă.

CHIȘINĂU, 28 sept – Sputnik. Ex-premierul Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), a depus astăzi plângeri la Procuratura Generală și la Uniunea Avocaților împotriva unuia dintre foștii săi avocați, Igor Popa. Vlad Filat solicită inițierea unui dosar penal împotriva fostului său avocat.

Vlad Filat - Sputnik Moldova
Societate
Boala de care suferă Vlad Filat nu se tratează în Moldova

La rândul său, avocatul Igor Popa a făcut astăzi declarații pentru presă în fața sediului Procuraturii Generale. Avocatul a spus că a fost contactat de Procuratura Generală imediat după emisiunea televizată în care a vorbit despre implicarea lui Vlad Filat în frauda bancară și s-a arătat dispus să colaboreze cu procurorii. Totodată, avocatul a afirmat că ar fi primit telefoane cu amenințări „din partea rudelor lui Filat”.

Într-o postare pe Facebook, Vlad Filat a anunțat că a depus astăzi la Procuratura Generală o plângere împotriva lui Igor Popa, solicitând „pornirea urmării penale în baza art. 177, 178 alin. 2) lit.a) Cod Penal al Republicii Moldova, violarea secretului corespondenței și colectarea ilegală de informații referitor la viața privată”. Vlad Filat le solicită procurorilor să inițieze investigarea și verificarea afirmațiilor lui Igor Popa, „pentru stabilirea adevărului”. Totodată, Vlad Filat cere Procuraturii Generale să-i fie eliberată informația asupra faptului dacă a depus vreodată denunț împotriva unei persoane.

Vlad Filat - Sputnik Moldova
Politică
Surpriza zilei de duminică: Vlad Filat, reales președinte al PLDM

În plângerea depusă la Uniunea Avocaților, Vlad Filat a solicitat „examinarea în cadrul Comisiei pentru etică și disciplină a comportamentului și acțiunilor avocatului Igor Popa, în vederea aplicării sancțiunii disciplinare stabilită de lege și Codul deontologic al avocaților”.

Săptămâna trecută, într-o emisiune a unui post privat de televiziune, avocatul Igor Popa a afirmat, între altele, că Vlad Filat ar fi „furat 100 de milioane de euro” din băncile moldovenești. O poarte din acești bani au fost consumați, a spus avocatul, dar o altă parte ar fi stocați încă în Europa și Africa (Uganda).

Reamintim că ex-premierul Vlad Filat a fost eliberat „condiționat, înainte de termen” pe 3 decembrie 2019, conform deciziei Judecătoriei Chișinău. 

Ex-premierul, reţinut pe 15 octombrie 2015, imediat după ce Parlamentul i-a retras imunitatea de deputat, a fost condamnat, pe 27 iunie 2016, la 9 ani de închisoare, în penitenciar de tip închis.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0