Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Turcia sprijină Azerbaidjanul în conflictul din Karabah

© AP Photo / Pavel GolovkinПрезидент Турции Р. Эрдоганом
Президент Турции Р. Эрдоганом - Sputnik Moldova
Abonare
Turcia sprijină Azerbaidjanul în conflictul din Karabah, a declarat astăzi Erdogan într-o convorbire cu președintele azer, Aliev.

BUCUREȘTI, 27 sept – Sputnik. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, l-a contactat telefonic pe omologul său azer, Ilham Aliev, pentru a-i manifesta sprijinul deplin din partea Ankara în situația din Karabah, anunță agenția RIA Novosti, făcând referință la serviciul de presă a lui Aliev.

Ситуация в зоне карабахского конфликта - Sputnik Moldova
Armenia declară stare de război și mobilizare generală
Duminică, Ministerul Apărării al Azerbaidjanului a declarat că forțele armate ale Armeniei au atacat localitățile de pe linia de contact din Karabah, provocând victime printre civili. Potrivit Ministerului Apărării al Armeniei, Karabahul “a fost supus unor atacuri aeriene și cu rachete”. Purtătorul de cuvânt al președintelui autoproclamatei Republici Karabahul de Munte, Vagram Pogosean, că focurile de artilerie au vizat localitățile din Karabah, inclusiv capitala regiunii Stepanakert și a îndemnat populația să se ascundă. Autoritățile republicii nerecunoscute au anunțat stare de război și mobilizare generală. Guvernul Armeniei, la rândul său, a anunțat și el stare de război și mobilizare din cauza situației din Karabah.

Карабах - Sputnik Moldova
Video: Armenia arată cum a distrus tancurile Azerbaidjanului
 “Pe 27 septembrie președintele Republicii Turce, Recep Tayyip Erdogan, l-a contactat telefonic pe președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliev. Președintele Turciei și-a exprimat astăzi condoleanțele șefului statului și poporului Azerbaidjanului în legătură cu decesul civililor și militarilor azeri în urma provocării militare ale Armeniei. Recep Tayyip Erdogan a subliniat că Turcia, ca întotdeauna, susține Azerbaidjanul. Exprimându-și mulțumirea pentru condoleanțele aduse, șeful statului a apreciat înalt sprijinul acordat de către președintele Turciei în conflictul armeano-azer și cel din Karabahul de Munte. Cei doi lideri și-au exprimat convingerea că relațiile dintre cele două state frățești, Turcia și Azerbaidjan, se vor dezvolta în continuare cu succes”, a anunțat serviciul de presă al lui Aliev.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0