Armenia declară stare de război și mobilizare generală

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaСитуация в зоне карабахского конфликта
Ситуация в зоне карабахского конфликта - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Armenia a declarat stare de război și mobilizare generală după un conflict armat cu militarii azeri în regiunea Karabahului de Munte.

BUCUREȘTI, 27 sept – Sputnik. Autoritățile din Armenia au anunțat stare de război și mobilizare generală în urma evenimentelor din Karabahul de Munte.

Printr-o hotărâre a Guvernului Republicii Armenia este anunțată starea de război și mobilizarea generală. Decizia va intra în vigoare din momentul publicării. Personalul atașt trupelor este îndemnat să se prezinte la comisariatele militare teritoriale, a scris prim-ministrul armean, Nikol Pașinean.

Este capabil sistemul unificat de apărare antiaeriană al CSI să se opună provocărilor NATO? - Sputnik Moldova
Video
Este capabil sistemul unificat de apărare antiaeriană al CSI să se opună provocărilor NATO
Mai devreme, stare de război și mobilizare generală au declarat autoritățile autoproclamatei republici Karabahul de Munte.

Situația din Karabahul de Munte s-a agravat pe linia de contact în această dimineață. Potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui republicii nerecunoscute, militarii azeri au atacat localitățile de pe teritoriul Karabahului de Munte, inclusiv capitala acestuia Stepanakert.

Baku și Erevan s-au acuzat reciproc de tensionarea situației. Ministerul Apărării al Azerbaidjanului afirmă că focul a fost deschis de partea armeană, iar forțele azere au declanșat o operațiune de contraofensivă. Ministerul Apărării al Armeniei declară că regiunea Karabah a fost supusă unor atacuri aeriene și cu rachete din partea Azerbaidjanului.

Rusia cere încetarea focului

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a îndemnat părțile în conflictul din Karabahul de Munte să înceteze imediat focul.

Într-un mesaj al diplomației ruse se menționează că situația din zona conflictului din Karabahul de Munte s-a agravat brusc, părțile trag intensiv unul asupra altuia, există informații cu privire la existența unor victime.

“Îndemnăm părțile să înceteze imediat focul și să purceadă la negocieri pentru a stabiliza situația”, se spune în declarația MAE al Rusiei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0