Video: Armenia arată cum a distrus tancurile Azerbaidjanului

© AP PhotoКарабах
Карабах - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Apărării al Armeniei a prezentat un clip video ce a surprins momentul în care tacurile Azerbaidjanului sunt nimicite.

CHIȘINĂU, 27 sept – Sputnik. Ministerul Apărării al Armeniei a arătat cum au fost bombardate tancurile Azerbaidjanului pe linia de contact, anunță RIA Novosti.

Potrivit acestui minister, trupele nerecunoscutei republici Karabahul de Munte au distrus două elicoptere, 16 aparate de zbor fără pilot și tehnică blindată ale Azerbaidjanului. Azerbaidjanul însă neagă că tehnica sa blindată ar fi fost distrusă de trupele din Karabahul de Munte.

Ситуация в зоне карабахского конфликта - Sputnik Moldova
Armenia declară stare de război și mobilizare generală
Astăzi dimineață a devenit cunoscut că situația s-a tensionat pe linia de contact în Karabahul de Munte. Potrivit secretarului de presă al președintelui nerecunoscutei republici, trupele azere au bombardat localități din Karabahul de Munte, inclusiv capitala Stepanekert.

Baku și Erevan s-au acuzat reciproc de tensionarea situației. Ministerul Apărării al Azerbadjanului afirmă că focul a fost deschis de partea armeană, iar forțele azere au declanșat o operațiune de contraofensivă. Ministerul Apărării al Armeniei declară că regiunea Karabah a fost supusă unor atacuri aeriene și cu rachete din partea Azerbaidjanului.

Rusia cere încetarea focului

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a îndemnat părțile în conflictul din Karabahul de Munte să înceteze imediat focul.

© REUTERS / ARMENIAN MINISTRY OF DEFENCEКарабах
Video: Armenia arată cum a distrus tancurile Azerbaidjanului - Sputnik Moldova
Карабах

Într-un mesaj al diplomației ruse se menționează că situația din zona conflictului din Karabahul de Munte s-a agravat brusc, părțile trag intensiv unul asupra altuia, există informații cu privire la existența unor victime.

“Îndemnăm părțile să înceteze imediat focul și să purceadă la negocieri pentru a stabiliza situația”, se spune în declarația MAE al Rusiei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0