Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Miracol: Numărul infestaților cu COVID-19 a scăzut brusc azi

© Sputnik / Алексей Майшев / Accesați arhiva multimediaЭкспресс-тестирование на COVID-19 в аэропорту Внуково
Экспресс-тестирование на COVID-19 в аэропорту Внуково - Sputnik Moldova
Abonare
În raport cu ziua de ieri, astăzi (ultimele 24 de ore) s-a înregistrat un număr de infectați cu COVID-19 de aproape trei ori mai mic decât ieri.

CHIȘINĂU, 28 sept - Sputnik. Dacă sâmbătă am avut tocmai 868 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 și tocmai 14 infectați au decedat, atunci potrivit datelor anunțate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pe site-ul său oficial astăzi avem doar 341 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în Republica Moldova și opt decese a celor infectați.

Președinția RM - Sputnik Moldova
Răsturnare de situație: Pe cine moldovenii îl vor președinte
Responsabilii din cadrul acestei instituții nu explică în niciun fel această oscilație a numărului de cazuri de infectați. Dar o explicație a acestei descreșteri ar fi sau, mai bine zis, o bănuim noi că duminică laboratoarele private nu fac teste.

Toate cazurile sunt cu transmitere locală.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 50 875 de cazuri.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate în total 1098 de teste, dintre care primar – 1034 şi repetat – 64.

Din numărul total de cazuri, 29 sunt lucrători medicali: medici - 13, asistenți medicali - 13, personal auxiliar - 3.

Vlad Filat - Sputnik Moldova
Societate
Boala de care suferă Vlad Filat nu se tratează în Moldova
Starea de sănătate a persoanelor infectate: 541 – stare gravă (dintre care 35 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1315 – stare de gravitate medie, ceilalți pacienți sunt în stare satisfăcătoare.

Alte 402 persoane au fost tratate și externate. În total, 37 842 de oameni au fost tratași de COVID-19.

Ministerul sănătății anunță alte opt decese provocate de COVID-19:

Deces 1280: Femeie de 59 ani, din r-nul Floreşti, internată la IMSP SR Floreşti, pe 24 septembrie. Comorbidităţi: angină pectorală de efort CF II, hipertensiune arteriala gr. III, obezitate gr. III.

Filarmonica Națională, după incendiu  - Sputnik Moldova
Societate
Foto - Ce a rămas din Filarmonica Națională: Îngrozitor
Deces 1281: Bărbat de 76 ani, din mun. Chișinău, internat la Institutul de Medicină Urgentă, pe 7 septembrie. Comorbidităţi: angină pectorală de efort CF III, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă.

Deces 1282: Bărbat de 57 ani, din r-nul Cimişlia, internat la Spitalul Clinic Republican, pe 22 septembrie, cu pneumonie virală bilaterală polisegmentară.

Deces 1283: Bărbat de 55 ani, din Transnistria, internat la Spitalul Clinic Republican, pe 9 septembrie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie mixtă.

Deces 1284: Bărbat de 76 ani, din r-nul Cimişlia, internat la Spitalul Clinic Republican, pe 10 septembrie. Comorbidităţi: angină pectorală de efort CF II, diabet zaharat tip 2, obezitate gr. II, hipertensiune arterială gr. II.

Judecător - Sputnik Moldova
Cine sunt judecătorii care i-au achitat pe indivizii ce au exploatat trei minore de 13 ani
Deces 1285: Femeie de 68 ani, din r-nul Orhei, transferată de la SCBI “Toma Ciorbă”, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 21 septembrie. Comorbidităţi: angină pectorală de efort CF III, hipertensiune arterială gr. III, diabet zaharat tip 2.

Deces 1286: Bărbat de 69 ani, din mun. Chișinău, transferat de la Centrul COVID-19, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 15 septembrie. Comorbidităţi: angină pectorală de efort CF III, hipertensiune arterială gr. III, diabet zaharat tip 2, angiopolineuropatie diabetică a membrelor inferioare.

Deces 1287: Bărbat de 78 ani, din mun. Bălţi, internat la internat la Spitalul Clinic Republican, pe 19 septembrie. Comorbidităţi: boală cardiovasculară, hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie mixtă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0