Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Video: Noi detalii privind situația de la Filarmonica Națională

Abonare
Oamenii legii vin cu noi detalii despre situația creată la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” ca urmare a izbucnirii unui incendiu care a mistuit edificiul de cultură.

CHIȘINĂU, 25 sept - Sputnik. Ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liniana Pușcașu, a oferit date actualizate despre situația de la Filarmonica Națională.

Dodon și Ceban, la Filarmonică după incendiu  - Sputnik Moldova
Societate
Igor Dodon: Filarmonica este imposibil de restabilit după incendiu
”La această oră, pompierii lucrează în continuare la dezasamblarea și demontarea acoperișului care riscă să se prăbușească. Mai mult, laboratorul experimental antiincendiar este la fața locului și încearcă să stabilească circumstanțele de producere a incendiului. Se efectuează cercetarea statică și dinamică a locului, în așa fel ca să putem înainta versiunile privind cauzale incendiului. Acestea vor fi stabilite ca urmare a unei încheieri a comisiei de laborator”, a precizat Pușcașu

 
Totodată, Pușcașu a precizat că pompierii și salvatorii, pe lângă faptul că efectuează lucrări de demontare a acoperișului, au reușit să salveze o parte din bunurilor materiale din cadrul fonotecii Filarmonicii Naționale.
La fața locului se află opt echipaje de intervenție, două auto-scări și o macara.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0