Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În sfârșit, a fost stins focul la Filarmonică Națională

© Sputnik / Ciobanu VictorПожарный гидрант
Пожарный гидрант - Sputnik Moldova
Abonare
Incendiu de la Filarmonica Națională din Chișinău a fost stins, dar clădirea nu mai poate fi restaurată și, cel mai probabil, va fi dărâmată.

CHIȘINĂU, 25 sept – Sputnik. Astăzi dimineața, la ora 10:05, angajații IGSU au anunțat lichidarea incendiului în incinta Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

Cu toate acestea, pompierii și salvatorii continuă efectuarea lucrărilor de demontare și înlăturare a materialelor de construcție care prezintă pericol, dar și vor evacua fonoteca din biblioteca Filarmonicii Naționale. La fața locului lucrează laboratorul experimental antiincendiar pentru înaintarea versiunilor.

Dodon și Ceban, la Filarmonică după incendiu  - Sputnik Moldova
Societate
Igor Dodon: Filarmonica este imposibil de restabilit după incendiu

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță pe site-ul său că, pe parcursul nopții, intervenția pompierilor a fost suspendată fiind reluată în forță către ora 6:00 în dimineața zilei de astăzi, 25 septembrie.

În dimineața zilei, au lucrat opt autospeciale, inclusiv două autoscări. Tot pentru intervenție a fost antrenată o macara prin care s-au efectuat lucrări de dezasamblare și demontare a materialelor constructive ale acoperișului. 

Laboratorul Experimental Antiincendiar urmează să stabilească circumstanțele de producere a incendiului după efectuarea cercetării statistice și dinamice a locului incendiului.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0