Vremea în Moldova: Ziua e vară și noaptea e toamnă

© Sputnik / Evghenii PanasencoВиноградник
Виноградник - Sputnik Moldova
Abonare
În sud, maximele vor urca până la 28 de grade astăzi, în timp ce în regiunea de nord nu vor trece de 26 de grade. Mâine va fi cu două grade mai cald. Serile și diminețile sunt destul de răcoroase – minimele nopților ating 12..13 grade în nord și 14..15 grade în sud.

CHIȘINĂU, 25 sept – Sputnik. Pentru astăzi, meteorologii anunță cer parțial acoperit de nori și maxime termice ale aerului de +23..+26 de grade Celsius în nord, +24..+27 grade în centru și +25..+28 de grade în sud.

Presiunea atmosferică va fi normală, iar vântul va sufla din sud-est, cu o viteză de 3-8 metri pe secundă. În noaptea spre sâmbătă, se vor înregistra minime de +12..+14 grade.

© Photo : Serviciul Hidrometeorologic de StatPrognoza meteo pentru 25 septembrie – 1 octombrie
Vremea în Moldova: Ziua e vară și noaptea e toamnă - Sputnik Moldova
Prognoza meteo pentru 25 septembrie – 1 octombrie

Sâmbătă, 26 septembrie, maximele termice ale aerului vor spori cu două grade. În nord, se va încălzi până la 28 de grade, iar în sud – până la 30 de grade. Presiunea atmosferică va fi scăzută.

Ion Ceban - Sputnik Moldova
Societate
Primarul Ion Ceban a anunțat „Marea Curățenie” în Chișinău

Pentru duminică sunt anunțate ploi cu descărcări electrice în nord și centru, iar în sud sunt posibile ploi slabe.

Până pe 28 septembrie, sunt în vigoare Codul Portocaliu și Codul Galben de secetă hidrologică.

Codul Portocaliu de secetă hidrologică a fost instituit de Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) pentru râurile mici din bazinul inferior al râului Răut și bazinele râurilor Botna, Cogâlnic, Ialpug și Cahul.

Codul Galben de secetă hidrologică a fost anunțat pentru râul Prut, pe sectorul Criva – Costești și pentru râurile mici și bazinele acvatice din țară.

Până pe 25 septembrie este în vigoare și Codul Galben de pericol excepțional de izbucnire a incendiilor din cauze naturale, ca efect al secetei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0