Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primarul Ion Ceban a anunțat „Marea Curățenie” în Chișinău

© Sputnik / Vladimir PolusatovIon Ceban
Ion Ceban - Sputnik Moldova
Abonare
„Marea Curățenie” de toamnă începe în Chișinău, mai ales că se apropie și hramul orașului, sărbătorit pe 14 octombrie.

CHIȘINĂU, 24 sept – Sputnik. Campania de salubrizare de toamnă cu genericul „Marea Curățenie” a fost lansată astăzi de primarul Chișinăului, Ion Ceban, într-o conferință de presă.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Încă o secție de primire a suspecților de COVID în Chișinău

Administrația municipală i-a îndemnat pe toți locuitorii capitalei ca, în sâmbetele și duminicile din următoarea lună, să participe la salubrizarea parcurilor, scuarurilor, altor spații publice din Chișinău. Ulterior urmează să fie făcută curățenie generală și în curțile blocurilor de locuit.

Sâmbăta aceasta, 26 septembrie, începând cu ora 09:00, angajații Primăriei vor merge să facă ordine în Parcul „La Izvor”. Doritorii sunt invitați să se alăture campaniei. Pretura Botanica va organiza salubrizarea Parcului „Valea Trandafirilor”, de la aceeași oră. Respectiv, celelalte preturi vor organiza efectuarea curățeniei în parcurile din sectoarele lor. Pretura Ciocana va salubriza Pădurea-Parc „Râșcani”, Pretura Râșcani - parcul din str. Miron Costin/str. Florilor, Pretura Centru va salubriza Parcul „Valea Morilor”, Pretura Buiucani  - Pădurea-Parc „Butoiaș”. 

„Sa facem orașul mai curat! Vrem să ajungem și în curțile blocurilor de locuit”, a spus primarul Ion Ceban. El a îndemnat primăriile din suburbii să extindă campania în toate localitățile municipiului Chișinău.

Primăria Chișinău îi va asigura pe participanții la campania de salubrizare cu mănuși și saci pentru gunoi și va organiza colectarea și transportarea deșeurilor ce vor fi dăunate.

După ce va fi făcută curățenia, în parcuri vor fi afișate informații-avertisment despre amenzile pentru aruncarea gunoiului la întâmplare.

Primarul general a avertizat că „cei care vor face murdărie vor fi sancționați, iar sancțiunile sunt destul de dure”.

Pentru aruncarea gunoiului în locuri nepotrivite, amenda poate ajunge la 3.000 de lei pentru persoanele fizice și până la 9.000 de lei pentru persoanele juridice.

Administrația capitalei a afirmat că va introduce „un concept nou: curățenia să fie menținută” constant.

Peste o lună, a anunțat primarul Chișinăului, va începe „campania de înverzire a Chișinăului”, care presupune plantarea arborilor și arbuștilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0